Τι συζητήθηκε και τι αποφασίστηκε στη συνάντηση των προέδρων των ομάδων της Λήμνου

Έντονες διαφωνίες αλλά και κοινό πλαίσιο προτάσεων είχε το μενού της χθεσινής συνάντησης

0
Σύνταξη: Β.Χ
 Χθες, Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση των προέδρων των ποδοσφαιρικών σωματείων Λήμνου, με φόντο τα προβλήματα στο χώρο του ποδοσφαίρου, το ρόλο της ΕΠΣ αλλά και προτάσεις που μπορούν να δώσουν λύσεις στα διάφορα ζητήματα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν άτομα από όλες τις ομάδες εκτός του Κάσπακα, γεγονός που σχολιάστηκε θετικά μιας και οι περισσότερες ομάδες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα-δείγμα καλών προθέσεων.

Π.Τριανταφύλλου: “Ντρέπομαι για όσα έγιναν στον τελικό, ζητώ συγνώμη”

Αιχμηρός προς την ΕΠΣ αλλά και εμφανώς απογοητευμένος, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Διαγόρα, Παλαιολόγος Τριανταφύλλου, για όσα έγιναν στον πρώτο Τελικό Πρωταθλήματος ΕΠΣ όπου δεν επιτράπηκε από την ΕΠΣ, η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο των προέδρων των σωματείων Λήμνου.

“Είδαμε τον τελικό σαν μια γιορτή καθώς θα γινόταν κι η απονομή του Πρωταθλήματος στο Διαγόρα γι αυτό οργανώσαμε μια σειρά πραγμάτων ενισχύοντας το γιορτινό κλίμα που θέλαμε. Ένιωσα πολύ άσχημα με την απόφαση της ΕΠΣ να μην επιτρέψει την είσοδο στο χώρο των επισήμων, των Προέδρων των σωματείων της Λήμνου, μια ανήκουστη και αδικαιολόγητη πράξη, γι αυτό ζητώ συγνώμη.”

Από την πλευρά της ΕΠΣ, ο Γιάννης Καλιονίδης που βρισκόταν στη χθεσινή συνάντηση, υποστήριξε τα όσα είπε ο πρόεδρος του Διαγόρα υπενθυμίζοντας ότι ήθισται σε τέτοιες εκδηλώσεις, όπως ενας τελικός, οι προέδροι των ποδοσφαιρικών σωματείων να κάθονται εντός του αγωνιστικού χώρου, εκφράζοντας την απορία του γι αυτή την απόφαση της ΕΠΣ.

Δ.Βουλγαράκης: “Δεν έχουμε κανένα όφελος από την ΕΠΣ”

Πυρ και μανία ενάντια στην ΕΠΣ, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Φιλοκτήτη, Δημήτρης Βουλγαράκης ο οποίος στην εισήγηση του, άφησε αιχιμές για ρόλο της διοργανώτριας αρχής ενώ άφησε σαφείς υπαινιγμούς ότι με το χιλιάρικο στα σωματεία, εξαγοράσαν ψήφους.

“Όσο παραμένει αυτή η κατάσταση να αφήσουμε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσουμε από το Πρωτάθλημα και να φτιάξουμε το δικό μας, όπου υπεύθυνοι θα είμαστε εμείς”

Κλείνοντας την τοποθέτηση του, ο πρόεδρος του Φιλοκτήτη, πρότεινε την επιστροφή του 50% από τα χρήματα των ποινών σε ένα ταμείο προς ενίσχυση ποδοσφαιριστών που τραυματίζονται κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν αλλά και πέντε(5) διαιτησίες για κάθε σωματείο, πληρωμένες από την ΕΠΣ τονίζοντας την αρχή της ανταποδοτικότητας για τα λεφτά που εισπράττει η ΕΠΣ.

ένταση για τον αριθμό των κατηγοριών τη νέα χρονιά

Ένα απ τα βασικά ζητήματα της χθεσινής συνάντησης ήταν και το πόσες κατηγορίες θέλουν τα σωματεία τη νέα χρονιά γεγονός που πυροδότησε εντάση μεταξύ των προέδρων.

Τόσο ο πρόεδρος της Προποντίδας όσο και οι εκπρόσωποι του Αητού Πλάκας Παναγιάς αλλά και του Αγ.Γεωργίου, τόνισαν ότι η διαφορά δυναμικότητας προκύπτει από τα λεφτά που δαπανούν τα σωματεία σε αμοιβές παίχτών διαλύοντας με αυτό τον τρόπο το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, ενώ υποστήριξαν την ύπαρξη δύο κατηγοριών ακόμα και με τη μορφή των δυο ομίλων.

Πιο συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι του Αητού πρότειναν την ύπαρξη ενός πρώτου γύρου με όλες τις ομάδες και στη συνέχεια τη διχοτόμηση σε δυο ομίλους Α1 και Α2 με 6 και 7 ομαδες αντίστοιχα όπου με δυο γύρους σε κάθε όμιλο,θα βγάινει απευθείας πρωταθλητής στον πρώτο όμιλο, αφήνοντας ανοιχτό το θέμα του κινήτρου για την Α2.

Παρόμοια πρόταση κατέθεσε και ο πρόεδρος του Αγ.Γεωργίου, Δημήτρης Σφενδύλης τονίζοντας κι αυτός με τη σειρά του την ανάγκη ύπαρξης δυο κατηγοριών καταγγέλοντας ταυτόχρονα τα σωματεία που δίνουν λεφτά σε αμοιβές ποδοσφαιριστών.

Απ την άλλη πλευρά, πλην του Κεραυνού και του Ηρακλή που υποστήριξαν χωρίς να επιμείνουν τις δυο κατηγορίες, τα υπόλοιπα σωματεία συνηγορούν στην ύπαρξη μιας κατηγορίας καθώς είναι πολύ λίγες οι ομάδες για δυο κατηγορίες.

επικράτησε η μια κατηγορία

Στη σχετική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε, επικράτησε η άποψη για μια κατηγορία τη νέα χρονιά κάτι που θα μπει και στη λίστα των προτάσεων προς την ΕΠΣ.

Ν.Μαρινάκης: “Να ζητάμε ρεαλιστικά και ουσιαστικά πράγματα από την ΕΠΣ”

Ο πρόεδρος του Κεραυνού, Νίκος Μαρινάκης, αφού αναγνώρισε την προβληματική στάση της ΕΠΣ απέναντι στα σωματεία της Λήμνου, επεσήμανε την ανάγκη διαμόρφωσης ενός ρεαλιστικού αλλά και ουσιαστικού πλαισίου διεκδίκησης από την ΕΠΣ ενώ στο ζήτημα των κατηγοριών, υποστήριξε την πάγια θέση του για ύπαρξη δυο κατηγοριών.

Η συζήτηση έληξε σε καλό κλίμα ενώ αποφασίστηκε ένα κοινό πλαίσιο προτάσεων προς την ΕΠΣ.

Συγκεκριμένα:

  • Πέντε δωρεάν διαιτησίες τη νέα χρονιά
  • Επιστροφή των χρημάτων από τις κάρτες και τις ποινές σε Ταμείο για ενίσχυση ποδοσφαιριστών που τραυματίζονται κατά τη διάρκεια της χρονιάς
  • Πλήρης εξοπλισμός ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε κάθε γήπεδο με βάση αυτά που ορίζει ο κανονισμός για απποφυγή ατυχημάτων ή δυστυχυμάτων. 
  • Αναβάθμιση τεχνολογικού εξοπλισμού για την έκδοση δελτίων μειώνοντας το χρόνο έκδοσης και απλοποιώντας τη διαδικασία.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.