Σχετικά με τον ασφυκτικά πιεστικό τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων

0

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και το Υπουργείο Παιδείας, προχωρούν σε μια «fast track» διαδικασία ενδοσχολικών εξετάσεων για τα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ. Με το χρονοδιάγραμμα για το τέλος των μαθημάτων και τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων εντατικοποιούν και στριμώχνουν σε ασφυκτικά χρονικά πλαίσια τις ενδοσχολικές εξετάσεις, υποβαθμίζοντας έτσι την εκπαιδευτική διαδικασία και δημιουργώντας πρόσθετες δυσκολίες για τους μαθητές.

Είναι χαρακτηριστικά τα ασφυκτικά χρονικά πλαίσια:

  • Οι μαθητές της Γ’ τάξης των ΕΠΑΛ καλούνται να εξεταστούν σε 5 έως και 8 μαθήματα, ανάλογα με την ειδικότητά τους, μέσα σε 6 ημέρες. Το πρόγραμμα αυτό παραβιάζει κάθε κοινή λογική. Πολλοί μαθητές θα δώσουν έως και 2 μαθήματα την ημέρα. Οι εξετάσεις τελειώνουν στις 6/6, ενώ στις 7/6, χωρίς ανάσα κυριολεκτικά, ξεκινάνε οι Πανελλαδικές εξετάσεις.
  • Οι μαθητές των ΓΕΛ θα αντιμετωπίσουν αντίστοιχες συνθήκες γράφοντας κάθε μέρα προαγωγικές ή απολυτήριες εξετάσεις. Ιδιαίτερα οι μαθητές της Β’ Λυκείου μέσα σε 10 ημέρες θα εξεταστούν σε 16 μαθήματα.  

Μόνο ως κοροϊδία προς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μπορεί να εκληφθεί το κάλεσμα του Υπουργείου προς τους διευθυντές των σχολείων “να μεριμνήσουν για την ορθολογική κατάρτιση του προγράμματος των εξετάσεων… προκειμένου οι μαθητές να έχουν την δυνατότητα να προετοιμαστούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο”!!!

Το Υπουργείο Παιδείας με το πλαίσιο αυτό φορτώνει πρόσθετο άγχος και βάρη στους μαθητές αδιαφορώντας για τις παιδαγωγικές συνέπειες, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο τα παιδιά των ΕΠΑΛ που θα έχουν και το επιπλέον άγχος των Πανελλαδικών. Τελικά η πολυδιαφημιζόμενη παράταση του σχολικού έτους ουσιαστικά μεταφράζεται σε αύξηση της εξεταστικής πίεσης για όλους τους μαθητές.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.