Οι θέσεις του ΚΚΕ για τα ζητήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων

Θα μιλήσει ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης.

0
Πολιτική εκδήλωση με θέμα τα προβλήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων αλλά και τις θέσεις του ΚΚΕ, διοργανώνει η Τομεακή ΅Επιτροπή του ΚΚΕ στη Λήμνο, το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018 στις 9 μ. μ. στο παλιό σχολείο στην Ατσική.

Θα μιλήσει ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τελευταία οι κτηνοτρόφοι του νησιού μας, οφείλονται στην εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων και η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από αυτή την κυβέρνηση.
Θα δώσουν τη χαριστική βολή στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, για να επιταχυνθεί έτσι η συγκέντρωση της γης, της παραγωγής και της εμπορίας αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, όπως το γάλα, το τυρί και το κρέας, σε λίγα χέρια.
 Το πρόβλημα της μείωσης της τιμής πώλησης του γάλακτος και του κρέατος από τους παραγωγούς, έχει σχέση με τους περιορισμούς στην παραγωγή και με την εισαγωγή γάλακτος και κρέατος από άλλες χώρες που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση με την ΚΑΠ, καθώς και με τον ανταγωνισμό για την κερδοφορία των επιχειρήσεων στον Κλάδο, σε βάρος των μικρομεσαίων παραγωγών.

ενώ καταλήγει με ένα πλαίσιο προτάσεων καλώντας σε συσπείρωση στον Αγροτοκτηνοτροφικό σύλλογο.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές παραγωγού για όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, για το γάλα και το κρέας.
  • Οι τιμές να αφήνουν εισόδημα, με το οποίο θα μπορούν οι αγροτικές οικογένειες να ζουν με αξιοπρέπεια και να συνεχίσουν την αγροτική απασχόληση. Άμεση πληρωμή όλων των παραγωγών από τους εμπόρους, με την παράδοση των προϊόντων τους.
  • Άμεση αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των κτηνοτρόφων.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, φτηνό αγροτικό ρεύμα και νερό, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, του ΕΝΦΙΑ σε σπίτια και χωράφια και των άλλων χαρατσιών. Κατάργηση των προνομίων των εφοπλιστών και των βιομηχάνων.
  • Κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής. Άμεση κατασκευή των φραγμάτων σε Κάσπακα και Ατσική.
  • Με ευθύνη του κράτους να γίνονται οι έλεγχοι, τα εμβόλια, η σήμανση.
  • Αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να καλύπτει και να αποζημιώνει στο 100% τις απώλειες από τις νόσους των ζώων και τα άλλα φαινόμενα και την παραγωγή και το κεφάλαιο.

Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ 2014 – 2020 και των περικοπών στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.