Σημαντικές διακρίσεις για προϊόντα της Salamousas Agrifood

Xρυσό μετάλλιο απέσπασε το κίτρινο αλεύρι "Λήμνος" ενώ αργυρό το Ασπρομύτικο φασολάκι στα Taste OLYMP AWARDS 2018

0
Το τριήμερο 25-27 Μαϊου, στην Αθήνα, έλαβαν χώρα τα Taste OLYMP AWARDS 2018 μια διοργάνωση στην οποία, τα λημνιά προϊόντα, της εταιρίας Salamousas Agrifood και συγκεκριμένα το κίτρινο αλεύρι “Λήμνος” αλλά και το Ασπρομύτικο φασολάκι, κατάφεραν να αποσπάσουν χρυσό και αργυρό μετάλλιο αντίστοιχα.

Κατά την διάρκεια του διαγωνισμού, τα προϊόντα δοκιμάστηκαν κατά την “τυφλή” μέθοδο, χωρίς συσκευασία και χωρίς κανενός είδους διακριτικό στοιχείο.
Κάθε κριτής πραγματοποίησε μια οργανοληπτική ανάλυση του προϊόντος που δοκιμάσε και κατέγραψε μια αριθμητική βαθμολογία
στο φύλλο αξιολόγησης η οποία αντιπροσωπεύει τη γενική αίσθηση απόλαυσης (που βαρύνει
περισσότερο στον τελικό βαθμό) καθώς και άλλα κριτήρια, όπως όψη, οσμή, υφή, γεύση και αίσθηση
στο στόμα.

Στην κριτική επιτροπή συμμετείχε μεγάλος αριθμός μελών της Λέσχης Αρχιμαγείρων (Chefs’ Clubs) όπως ο Κωνσταντίνος Μουζάκης, ο Αθανάσιος Σκούρας, η Μυρσίνη Λαμπράκη και άλλοι.

Salamousas Agrifood: “Αυτές οι διακρίσεις, μας δίνουν όρεξη να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πάνω στη Λημνιά Γη”

Συμμετείχαμε στα Τaste OLYMP AWARDS 2018 με δύο προϊόντα, το κίτρινο Αλεύρι από την τοπική ποικιλία ‘Λήμνος’ και το Ασπρομύτικο φασολάκι Λήμνου, τα οποία απέσπασαν χρυσό και αργυρό μετάλλιο γεύσης αντίστοιχα. Το γεγονός οτι τα δύο αυτά προϊόντα απέσπασαν το πρώτο και το δεύτερο βραβείο του διαγωνισμού, μας δίνει όρεξη προκειμένου να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πάνω στην Λημνία Γη, αναδυκνείντας τις τοπικές ποικιλίες οσπρίων και σιτηρών στηρίζοντας τους ντόπιους γεωργούς και την παραγωγή τους, τονώνοντας παράλληλα το brand name του νησιού μας, αφού τα προϊόντα μας πέρνουν πλέον θέση στα ράφια σημαντικών delicatessens και παντοπωλείων στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.