Τι απαντάει η ΕΠΣ Λέσβου στα ποδοσφαιρικά σωματεία της Λήμνου

Με μια αποκλειστική και άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη στο LimnosXpress, ο Γιάννης Καλιονίδης απαντάει στα ερωτήματα αλλά και τις κατηγορίες των σωματείων της Λήμνου.

0

Συνέντευξη-φωτογραφίες:

Βλάσης Χατζηχαραλάμπους

Πριν μερικές μέρες, σας είχαμε ενημερώσει για τη συνάντηση των προέδρων των ποδοσφαιρικών σωματείων της Λήμνου, με φόντο τα προβλήματα στο χώρο του τοπικού ποδοσφαίρου αλλά και τις προτάσεις των σωματείων για την επίλυση των εν λόγω προβλημάτων.
Μια επεισοδιακή συνάντηση καθώς τα σωματεία της Λήμνου απήυθυναν δριμύ κατηγορώ ενάντια στην ΕΠΣ με τις καταγγελίες για εξαγορά ψήφων να έρχονται ολοένα και περισσότερο στην επιφάνεια γεγονός που πήρε διαστάσεις και εκτός του νησιού.
Σήμερα το πρωί, βρεθήκαμε με τον εκπρόσωπο της ΕΠΣ στη Λήμνο, κ.Καλιονίδη Γιάννη ο οποίος θέλησε να μας δώσει απαντήσεις στα ζητήματα που έθεσαν εμφατικά τα σωματεία αλλά και να προαναγγείλει και την επίσκεψη του Προέδρου της ΕΠΣ, κ.Ψαρόπουλου Σταύρου στη Λήμνο μέσα στο καλοκαίρι σε ένα τετ α τετ με τα σωματεία.


-Τη φετινή χρονιά είχαμε κατά κοινή ομολογία, ένα από τα πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα της τελευταίας δεκαετίας. Ποιοι ήταν οι καθοριστικοί παράγοντες γι αυτό αλλά και ποια τα προβλήματα που ήρθε αντιμέτωπη η τοπική επς;

Το Πρωτάθλημα πήγε καλά γιατί είχαμε έλεγχο των διαιτητων πράγμα που σημαίνει ότι κανείς δεν ήταν στο απυρόβλητο και τιμωρούνταν κι αυτοί.Τοπικά προβλήματα δεν είχαμε εκτός από μερικές μικροεντάσεις που δημιουργήθηκαν στα γήπεδα για θέματα άσχετα με το τοπικό ποδόσφαιρό τα οποίοα ξεπεραστήκαν ανώδυνα.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε ότι oλοένα και περισσότερα σωματεία, δαπανούν αρκετές χιλιάδες ευρώ για παίχτες και προπονητές προκειμένου να είναι ανταγωνιστικοί κάτι που αφενός μετατρέπει το πρωτάθλημα από ερασιτεχνικό σε ημιεπαγγελματικό και αφετέρου δημιουργεί ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ των σωματείων ειδικότερα αυτών που δεν έχουν την οικονομική επιφάνεια. Ποια είναι η άποψη σου;

Η απόψη μου είναι ότι δε πρέπει να χαθεί ο αγώνας για τη φανέλα αλλά από εκεί και πέρα ο κάθε πρόεδρος κάνοντας το χόμπυ του επενδύοντας άλλος πέντε και άλλος εκατό πέντε.

φάκελος Διαιτησία;

Για την επόμενη χρονιά έχουμε μεγάλο θέμα με έλλειψη διαιτητών και παρακαλώ τα σωματεία να βοηθήσουν ώστε να υπάρξουν ενδιαφερόμενοι για τα σεμινάρια διαιτησίας και σε αυτό ίσως πρεπει να προβληματιστούμε όλοι ώστε σε αυτό το χώρο που ασχολούμαστε πάρα πολλοί να προσπαθούμε να είμαστε πιο κόσμιοι στις αντιδράσεις μας. Οι διοικήσεις των σωματείων σε αυτό παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο γιατί η αντίδραση ενός παράγοντα παρασέρνει πολλούς από το φίλαθλο κοινό.

-Στη συνάντηση των προέδρων, μπήκαν μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τόσο την ίδια τη διοργάνωση όσο και το ρόλο της ΕΠΣ με κάποια σωματεία να εκφράζουν την απόλυτη δυσαρέσκεια εξαπολύοντας μάλιστα κατηγορίες προς τον Πρόεδρο για εξαγορά ψήφων. Ποια είναι η αποψη σου;

Ο Γιάννης Καλιονίδης με το Σταύρο Ψαρόπουλο, φωτο: Βλάσης Χατζηχαραλάμπους

Ο Πρόεδρος έδωσε κάποιο ποσό για να βοηθήσει τα σωματεία και συγκεκριμένα να καλύψει διαιτησίες. Τα χρήματα δε δόθηκαν ούτε για εξαγορά ψήφων ούτε για τίποτα άλλο παρά μόνο γι αυτό.

-Στη συνάντηση έγινε η πρόταση με βάση την αρχή της ανταποδοτικότητας για επιστροφή του 50% των χρημάτων που αποδίδονται για ποινές και τιμωρίες σε ένα ταμείο για την αντιμετώπιση τραυματισμών, Τι απαντάει η ΕΠΣ;

-Με βάση τα όσα είπα με τον πρόεδρο, η ΕΠΣ ήταν πάντα δίπλα στους αθλητές και όταν είχε τη δυνατότητα πάντα προσπαθούσε να καλύψει μέρος των εξόδων για την ιατρική περίθαλψη των αθλητών και θα συνεχίσει και στο μέλλον όσο μπορεί.

-Φέτος στο γήπεδο του Κοντοπουλίου ζήσαμε ένα τραγικό περιστατικό που έλαβε ένα αίσιο τέλος με το ζήτημα του ιατρικού εξοπλισμού στα γήπεδα να ανακύπτει και να μπαίνει εμφατικά τη νέα χρονιά για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά.

Η λειτουργία των αγωνιστικών χώρων και ο εξοπλισμός τους είναι θέμα του Δήμου. Η ΕΠΣ το μόνο που κάνει αυτά τα χρόνια είναι να επιμένει οι αγώνες να γίνονται παρουσία γιατρού.

για το θεσμό των επισήμων

Για το θεσμό των επισήμων, είθισται κάθε χρόνο οι επίσημοι να μπαίνουν εντός του αγωνιστικού χώρου. Αυτό δεν επιτρέπεται όπως είδαμε και στη Μυτιλήνη όπου οι επίσημοι ήταν στην εξέδρα και θα πρέπει και εμείς στη Λήμνο να το κάνουμε έτσι για να αποφεύγονται ίντριγκες κατά τη διάρκεια.

-Σε σχέση με το αίτημα για άρση του ηλικιακού περιορισμού μιας και αρκετά σωματεία αντιμετώπισαν προβλήματα αγωνιστικά.

Μετέφερα το αίτημα στον Πρόεδρο ο οποίος απήντησε για τους μικρούς δεν έχετε να πείτε τίποτα; Αλλά εγώ θα προσπαθήσω να το διευρύνω λίγο.

-Σε σχέση με τους αριθμούς στις φανέλες των αθλητών;

-Αυτό δε μπορεί να αλλάξει μιας και αποτελεί κανονισμό της ΕΠΟ στα ερασιτεχνικά σωματεία.

για τον αριθμό των κατηγοριών.

-Σε σχέση με ον αριθμό των κατηγοριών υπάρχει η αντίληψη ότι θα πρέπει να δοθεί μια μόνιμη και σταθερή λύση έτσι ώστε να αποφεύγουμε κάθε χρόνο την ίδια συζήτηση. Αρχικά τι λέει η περσινή προκήρυξη και τι απαντά η ΕΠΣ στο φετινό αίτημα που εκφράστηκε με πλειοψηφία για ένα όμιλο;

Η περσινή προκήρυξη αν τη διαβάσουμε προσεκτικά, αφήνει ένα αν μέσα θέλοντας να δείξει ότι ο ήδη υπάρχον αριθμός σωματείων έτσι όπως ήταν φέτος είναι μικρός και οδηγεί στον ένα όμιλο. Εγώ μετέφερα και στον Πρόεδρο την επιθυμία για ένα όμιλο.

-Σε σχέση με τα παιδικά είδαμε φέτος μια άψογη από όλες τις απόψεις διοργάνωση που μετέτρεψε το ποδόσφαιρο σε πραγματική γιορτή με μεγάλη μάλιστα συμμετοχή κάτι που μόνο θετικά απολογίζουμε. Τι συνέβαλε στο να γίνει αυτό;

-Στη συγκέντρωση για το τουρνουα των μικρών, τα σωματεία με ομόφωνες αποφάσεις και εγώ απλά σα διαχειριστής, επέδειξαν τον τόπο το χρόνο, τα πάντα για τη διοργάνωση αυτού του θεσμού. Εύχομαι αυτό να παραδειγματίσει όλους ώστε να μπορέσουμε κάποια στιγμή, τα σωματεία στη διοργάνωση της μεγάλης κατηγορίας να έχουν την ίδια ομοφωνία.

-Τη φετινή χρονιά το πρόσωπο σου όπως και άλλων παραγόντων της ΕΠΣ, στοχοποιήθηκε έντονα από μια σελίδα στα social media (Παράγκα της Λήμνου) με κατηγορίες για τα κακώς κείμενα του τοπικού ποδοσφαίρου αλλά και για την εξυπηρέτηση συμφερόντων του προέδρου Ψαρρόπουλου που στρέφονται ενάντια στα σωματεία της Λήμνου; Τι απαντάς σε αυτές τις κατηγορίες;

Εγώ προσπαθώ πάντα μέσα στα πλαίσια των κανονισμών, να φέρω εις πέρας το Πρωτάθλημα όσο δε για το θέμα του Ψαρόπουλου, ο Πρόεδρος μας έχει αφήσει εν λευκώ να διεκπεραιώνουμε τις υποθέσεις μας χωρίς να επεμβαίνει ίσως και στις λύσεις που παίρνουμε εμείς. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να είναι ευχαριστημένα τα σωματεία και να έχουμε υγιές πρωτάθλημα. Όσο για τα διάφορα σχόλια που με επιφορτώνουν, πιστεύω ότι κάνω το αυτονόητο με ήσυχη τη συνείδηση μου και ας με κρίνουν τα σωματεία γι αυτό.

Διαβάστε επίσης

Τι Συζητήθηκε Και Τι Αποφασίστηκε Στη Συνάντηση Των Προέδρων Των Ομάδων Της Λήμνου

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.