Θεατρικός “οργασμός” από το ΜΕΑΣ Λήμνου αυτή την εβδομάδα

"Play on" και τα "Εξαρτώμενα Μέλη" έρχονται στο σανίδι του ΜΑΡΟΥΛ για δυο μοναδικές παραστάσεις.

0
Τη μεγάλη συνεισφορά και συμβολή στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού αποδεικνύει και αυτή την εβδομάδα, η Λαϊκή Σκηνή του ΜΕΑΣ Λήμνου χάρη στο μεράκι και στην όρεξη που επιδεικνύουν τα μέλη του και όχι μόνο αφού αυτή την εβδομάδα ανεβαίνουν στο σανίδι δυο θεατρικές παραστάσεις.

Το Θεατρικό Εργαστήριο του Μ.Ε.Α.Σ. «ΛΗΜΝΟΣ» παρουσιάζει την παράσταση «Εξαρτώμενα Μέλη» την Τετάρτη 20 Ιουνίου στις 21:00 στο Κινηματοθέατρο Μαρούλα.

Το Θεατρικό Εργαστήριο του Μ.Ε.Α.Σ. «ΛΗΜΝΟΣ» ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2017, στα πλαίσια μιας προσπάθειας να προαχθεί το θεατρικό παιχνίδι ως εργαλείο θεατρικής διαμόρφωσης και η δυναμική της ομάδας ως εργαλείο θεατρικής συνδιαμόρφωσης. Η ανάγκη για την προσπάθεια αυτή προέκυψε από την αγάπη μας για το θέατρο και τους ανθρώπους.

Λίγα λόγια για την παράσταση «Εξαρτώμενα Μέλη».

Η παράσταση ονομάστηκε «Εξαρτώμενα Μέλη» γιατί όλοι είμαστε μέλη μικρότερων ή μεγαλύτερων ομάδων, ξεκινώντας από την πρώτη ομάδα- την οικογένεια- και καταλήγοντας στην κοινωνία.

Γιατί το θεατρικό εργαστήρι είναι μια τέτοια ομάδα.

Γιατί στο τέλος, ο ένας δεν είναι τίποτα χωρίς τον άλλον.

Πόση ελευθερία και πόση καταπίεση χωράει σε αυτή τη δήλωση;

Μέσα από τη θεατρική δράση, το ερώτημα θα διερευνηθεί, αλλά η απάντηση μπορεί να είναι διαφορετική για τον καθένα…

Για τη δημιουργία αυτής της παράστασης χρησιμοποιήθηκαν αποσπάσματα και μονόπρακτα από Έλληνες και ξένους συγγραφείς, του σύγχρονου θεάτρου.

Υπεύθυνες θεατρικού εργαστηρίου: Ισμήνη Καλτσούνη και Έλσα Λιάκη

Είσοδος ελεύθερη – Η παράσταση είναι αυστηρά ακατάλληλη για ανηλίκους.

Έχετε αναρωτηθεί πως ανεβαίνει μια θεατρική παράσταση;

Για πρώτη και μοναδική φορά, η Λαϊκή Σκηνή του Μ.Ε.Α.Σ. «ΛΗΜΝΟΣ», αποκαλύπτει όλα τα «βρώμικα» μυστικά της.

Μια παράσταση «μάθημα» για νέους επίδοξους ηθοποιούς, σκηνοθέτες, τεχνικούς και… θεατρικούς συγγραφείς.

Μέσα από την κωμωδία «Play on» του Rick Abbot, ανεβάζουμε το αστυνομικό(;) θεατρικό έργο (εεε… η συγγραφέας δεν έχει αποφασίσει ακόμη για το είδος του έργου) «Ο πιο αισχρός φόνος» της μοναδικής Φυλίτσας Φυλλίδου.

Η Λαϊκή Σκηνή του Μ.Ε.Α.Σ. «ΛΗΜΝΟΣ» παρουσιάζει την κωμωδία του Rick Abbot, «Play on», το Σάββατο 23 Ιουνίου στο Κινηματοθέατρο Μαρούλα και την Κυριακή 24 Ιουνίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πορτιανού, ώρα 9:00 το βράδυ.

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Έλενα Αντωνιάδου, Ελένη Α. Τσιγιάννη, Σούλα Καριακλή, Αναστάσιος Καπάνταης, Χαράλαμπος Παπάζογλου, Μιχάλης Μίχος, Ραφαέλα Καρυδοπούλου, Έλβα Πελεκάνου, Ισμήνη Καλτσούνη.

Σκηνοθεσία: Ελένη Α. Τσιγιάννη

Την παράσταση στηρίζουν με διάφορους τρόπους: Τασούλα Ευσταθίου Χρυσάφη, Μαίρη Λυτσάκη, Αντώνης Χρυσάφης, Μαρία Ράντου, Κώστας Καραγκούνης, Νίκος Πλάντζος, Γιάννης Γριτζαλής, Θοδωρής Φωταρίδης και πολλοί ακόμα συντελεστές.

Προπώληση εισιτηρίων σε χαμηλότερη τιμή στα βιβλιοπωλεία Κύβος και Νέα Σελίδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.