Ημέρες Ρωσο-Ελληνικής Φιλίας: Φωτογραφίες και Ενημέρωση
Το τριήμερο 15-17 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν για ακόμα μία χρονιά οι εκδηλώσεις των Ημερών Ρωσο-Ελληνικής Φιλίας.
Η τελετή έναρξης έγινε το πρωί του Σαββάτου 15 Σεπτεμβρίου, με καταθέσεις στεφάνων και λουλουδιών στο Μνημείο Ηρώων- Πεσόντων Αγωνιστών για την Απελευθέρωση της Ελλάδας και το μνημείο των ναυτών Α. Ορλόφ- Ντ. Σενιάβιν, στον Ρωμέικο Γιαλό.
Την ίδια μέρα ακολούθησε επίσκεψη στον τάφο της κοντέσας Α. Β. Γκολενίτσεβα – Κουτούζοβα και στον Ι.Ν. Εισοδιών της Θεοτόκου στο Πορτιανού, ενώ στη συνέχεια έγινε επιμνημόσυνη δέηση, με ομιλίες και καταθέσεις στεφάνων, στο Ρωσικό Νεκροταφείο στην Πούντα.
Το βράδυ του Σαββάτου, στο κινηματοθέατρο “Μαρούλα” πραγματοποιήθηκε συναυλία με ρώσους καλλιτέχνες, το σχήμα παραδοσιακής μουσικής «Σλαβίτσα» και το ντουέτο «Ασημένιες Χορδές».
Τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου έγινε επιμνημόσυνη δέηση στο ρωσικό τμήμα του συμμαχικού νεκροταφείου του Μούδρου, κατάθεση στεφάνων και κατάθεση λουλουδιών και ακολούθησαν επίσκεψη στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Μούδρο, κατάθεση λουλουδιών στο μνημείο των ναυτών του Αλεξέι Ορλόφ και επίσκεψη των μελών της αποστολής στο Κέντρο Ενημέρωσης, Ιστορίας και Ναυτικής Παράδοσης Μούδρου.
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τις εκδηλώσεις: