Ζητήματα τουρισμού και παιδείας στη συζήτηση Kärger – Καλογήρου στη Μυτιλήνη

0

Συνάντηση συνεργασίας στα γραφεία της Περιφέρειας στη Μυτιλήνη με τον ομόλογό της Έπαρχο Μεκλεμβούργου της Δυτικής Πομερανίας της Γερμανίας κ. Heiko Kärger είχε την προηγούμενη εβδομάδα η Περιφερειάρχης Καλογήρου Χριστιάνα.

Στη συνάντηση μετείχαν από τη γερμανική πλευρά ο Συντονιστής για θέματα της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (ΕΓΣ) κ. Torsten Fritz, ο Συντονιστής Δημάρχων ΕΓΣ κ. Lothar Großklaus, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων κ. Eiko Potreck και  ο ∆ιευθυντής της ΕΓΣ Ελλάδος κ. Χρήστος Λαζαρίδης, ενώ από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρύσανθος Αργυρίου, ο Εκτελεστικός Γραμματέας κ. Γιώργος  Καμπούρης και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού κα. Αγγελική Σαραντινού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε και συμφωνήθηκε η από κοινού διοργάνωση επιχειρηματικής αποστολής στο Μεκλεμβούργο επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, ώστε να γίνουν στοχευμένες συναντήσεις με επιχειρηματίες της γερμανικής περιοχής για την σύναψη επιχειρηματικών συμφωνιών.

Επίσης, συμφωνήθηκε η συνέχιση της ανταλλαγής επισκέψεων μαθητών μουσικών σχολείων των δύο περιοχών, ενώ αποφασίστηκε να δοθεί η δυνατότητα σε νέους των νησιών του Βορείου Αιγαίου να μετέχουν σε εκπαιδευτική κατασκήνωση που διοργανώνεται στην επαρχία του Μεκλεμβούργου και αφορά στη δασοπυρόσβεση.

Τέλος, συμφωνήθηκε η συνέχιση της συνεργασίας σε θέματα τουριστικής προβολής και συγκεκριμένα η παρουσία των δύο Περιφερειών σε κοινό περίπτερο στην έκθεση ITB στο Βερολίνο. Επίσης, ομάδα δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων της περιοχής με την υποστήριξη των δύο Περιφερειών θα επισκεφθεί το Βόρειο Αιγαίο με σκοπό τη στοχευμένη προώθηση του τουριστικού προϊόντος.

Η Περιφερειάρχης ευχαρίστησε το Έπαρχο κ. Heiko Kärger για την  υποστήριξη που παρέχει στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στους σημαντικούς τομείς του εμπορίου, του τουρισμού και της κατάρτισης. Η υποστήριξη αυτή, είπε η κα. Καλογήρου, έχει πολλαπλάσια αξία καθώς γίνεται σε μία εποχή ιδιαίτερης κρισιμότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.