Ξεκινούν ξανά τα μαθήματα αλληλεγγύης – Ποια τμήματα είναι έτοιμα

0

Ξεκινάει τη δράση του για 2η συνεχόμενη χρονιά το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης μια πρωτοβουλία του Νομαρχιακού Τμήματος Λήμνου της ΑΔΕΔΥ και των εργατικών σωματείων που δραστηριοποιούνται στο νησί. Αυτά είναι τα δύο σωματεία των εκπαιδευτικών σε Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια-Επάλ (ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ) καθώς και τα σωματεία Οικοδόμων – Εργαζόμενων στην Αυτοδιοίκηση – Ξενοδοχοϋπαλλήλων – Συνταξιούχων Λήμνου. Τα μαθήματα προβλέπεται να ξεκινήσουν από 1η Οκτωβρίου.

Τα τμήματα που έχουν προγραμματιστεί μέχρι στιγμής αφορούν:

 1. Αρχαία για παιδιά Γυμνασίου
 2. Νεοελληνική Γλώσσα για παιδιά Γυμνασίου
 3. Κείμενα Λογοτεχνίας για παιδιά Γυμνασίου
 4. Χημεία για παιδιά Β’ και Γ’ Γυμνασίου
 5. Βιολογία για παιδιά Γ’ Λυκείου
 6. Αγγλικά για παιδιά Γ’ Λυκείου
 7. Αρχές Οικονομικής Θεωρίας για παιδιά Λυκείου

Ταυτόχρονα γίνεται προσπάθεια για δημιουργία τμημάτων για Γλώσσα, Μαθηματικά και Γαλλικά για παιδιά του Δημοτικού.

Γονείς, παιδιά ή εκπαιδευτικοί που θέλουν να συμμετάσχουν μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 6946898028 και 6938180514 

Ξεκινούμε και φέτος, για δεύτερη χρονιά, από την 1η Οκτωβρίου 2018, δωρεάν μαθήματα αλληλεγγύης. Με ΜΕΡΑΚΙ και ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ στηρίζουμε τα παιδιά των εργατικών  – λαϊκών οικογενειών.

Τη νέα σχολική χρονιά, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, ξέρουν καλά, ότι τα πράγματα δε θα κυλίσουν «κανονικά», όπως για άλλη μια φορά εμφανίζει η κυβέρνηση.

Και αυτό γιατί….

 • «Κανονικό» δεν είναι να υπάρχουν τάξεις με 25 και πλέον μαθητές, να λείπουν εκπαιδευτικοί, να γίνεται μάθημα σε ακατάλληλα σχολεία και αίθουσες, να μην υπάρχει ενισχυτική διδασκαλία και πρόσθετη διδακτική στήριξη.
 • «Κανονικό» δεν είναι η κυβέρνηση από τη μια να χαρίζει δισεκατομμύρια στους μεγαλοεπιχειρηματίες, σε εξοπλισμούς για τις πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και την ίδια ώρα να κόβει δραματικά τις δαπάνες για την παιδεία και τις λαϊκές ανάγκες, να πετσοκόβει μισθούς και συντάξεις.
 • «Κανονικό» δεν είναι το σχολείο «εξεταστήριο» που απαιτεί εξοντωτικό τρεχαλητό πέρα δώθε στα φροντιστήρια.
 • «Κανονικό» δεν είναι η μόρφωση να είναι ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα που οδηγεί σε μισομορφωμένους, φθηνούς εργαζόμενους για τους επιχειρηματίες.

Στόχος των μαθημάτων αλληλεγγύης είναι να μη στερηθούν τα παιδιά τη βοήθεια επειδή δεν έχουν να πληρώσουν.

Να μη λυγίσουν στις δυσκολίες και τα εμπόδια.

Η συμμετοχή για τους μαθητές δεν έχει κανέναν όρο και προϋπόθεση. Ο μόνος περιορισμός είναι η επάρκεια σε εθελοντές εκπαιδευτικούς. Κάθε εκπαιδευτικός που κάνει το βήμα να συμμετέχει αποτελεί αληθινό παράδειγμα παιδαγωγού.

Διαβάστε επίσης

Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης Από Τους Εκπαιδευτικούς Της Λήμνου

Με Ταχείς Ρυθμούς Για Τα Πρώτα Μαθήματα Αλληλεγγύης

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.