Ολοκληρώθηκε η συλλογή σχολικών ειδών για τις οικογένειες πυρόπληκτων

0

Το ΔΣ του Συλλόγου μας ευχαριστεί όλους τους μαθητές, εργαζόμενους, γονείς, εκπαιδευτικούς, για τη συγκινητική ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα του Συλλόγου για συλλογή σχολικών ειδών για τους πυρόπληκτους.

Τα σχολικά είδη στάλθηκαν στο Στέκι Αλληλεγγύης για τους πυρόπληκτους του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου.

Δύο μήνες μετά την καταστροφική και πολύνεκρη πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πυρόπληκτοι είναι κυριολεκτικά βουνό. Όλα τα έργα που χρειάζονται για την προστασία της υγείας τους, η οικονομική ενίσχυση και η μέριμνα όσων έχασαν τις περιουσίες τους, αλλά και το θέμα της αποκατάστασης του περιβάλλοντα χώρου, των υποδομών και των κατοικιών, είτε δεν έχουν ξεκινήσει, είτε αργοπορούν, παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις.

Στηρίζουμε τον αγώνα της  Επιτροπής Πυρόπληκτων Κατοίκων Ραφήνας – Μαραθώνα, που στεγάζεται στο Κέντρο Αλληλεγγύης, παλεύει και διεκδικεί άμεσα μέτρα ανακούφισης πέρα από όσα ανεπαρκή έχουν εξαγγελθεί ή υλοποιούνται με ανησυχητικά αργούς ρυθμούς.

Μαζί με την Επιτροπή, διεκδικούμε :

  • 100% αποζημίωση κατοίκων και επαγγελματιών και έκδοση νέων οικοδομικών αδειών ανοικοδόμησης χωρίς νομικά εμπόδια.
  • Αλλαγή του τρόπου επιδότησης ενοικίου για όσους το χρειάζονται, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Αμεση αντιμετώπιση των ελλείψεων στους τομείς της δασοπροστασίας και πυρόσβεσης και εκπόνηση σχεδίου αντιμετώπισης παρόμοιων φαινομένων.
  • Κάρτα πυρόπληκτων για δωρεάν μεταφορά στα ΜΜΜ (αστικά, μετρό, ΚΤΕΛ) και διέλευση από τα διόδια για τουλάχιστον ένα έτος, καθώς και πύκνωση της διέλευσης των συγκοινωνιών από τις πυρόπληκτες περιοχές.
  • Αμεσα να δοθεί οικονομική ενίσχυση σε δεκάδες τραυματίες και άλλους ασθενείς με κρατική φροντίδα στο σπίτι και στο νοσοκομείο, χωρίς να χρειάζεται να τρέχουν οι άρρωστοι και οι συγγενείς τους σε «χορηγούς» και «ευεργέτες».
  • Αμεσα η κυβέρνηση να ενημερώσει επίσημα τους πυρόπληκτους για την κατάσταση της περιοχής και τη διαδικασία απορρύπανσής της.
  • Αποζημίωση στο 100% της αξίας του των κατεστραμμένων οχημάτων, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας των ιδιοκτητών τους.
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.