Παγκόσμια Ημέρα του Εκπαιδευτικού με συγκέντρωση στο λιμάνι την Παρασκευή

0

Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018, Ημέρα του Εκπαιδευτικού, έχουν προγραμματιστεί κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις στο Υπουργείο Παιδείας και στις Διευθύνσεις.

Σας καλούμε λοιπόν  σε συγκέντρωση στο λιμάνι της Μύρινας στις 7 μ. μ., μαζί με τον Σύλλογο των Δασκάλων Λήμνου, και σε εξόρμηση στην αγορά της Μύρινας ώστε να κοινοποιήσουμε τα αιτήματά μας διανέμοντας την ανακοίνωση που σας επισυνάπτουμε.

5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΠΕΡΙ “ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ” ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Διεκδικούμε εδώ και τώρα:

 • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα και αξιοπρέπεια!
 • Εδώ και τώρα μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών! Καμία απόλυση συμβασιούχου!
 • Εδώ και τώρα 25.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των σχολείων! (Τα κενά που δίνει το Υπουργείο, παρ όλες τις περικοπές, υπολογίζονται σε 25.000. Τόσοι είναι και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια).
 • Να καλυφθούν όλα τα κενά εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΠΑΛ και Ειδική Αγωγή στη Λήμνο και πανελλαδικά!
 • Να μην κλείσει κανένα τμήμα σε ΕΠΑΛ, Λύκεια και Γυμνάσια! Να λειτουργήσει παντού το Ολοήμερο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο με όλους τους εκπαιδευτικούς!
 • Τμήματα μέχρι 15 παιδιών στα Νηπιαγωγεία και στην Α΄και Β΄τάξη του Δημοτικού και μέχρι 20 παιδιών στις υπόλοιπες τάξεις του Δημοτικού.
 • Τμήματα μέχρι 20 μαθητών στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο – ΕΠΑΛ, μέχρι 15 μαθητών στις κατευθύνσεις και μέχρι 10 μαθητών στα εργαστήρια.
 • Να στελεχωθούν όλα τα Τμήματα Ένταξης και οι Τάξεις Υποδοχής!
 • Ένας εκπαιδευτικός για κάθε μαθητή που χρειάζεται παράλληλη στήριξη!  
 • Επίδομα στέγασης, δωρεάν μετακίνηση και σίτιση για όλους τους αναπληρωτές!
 • Εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και συμβασιούχων εκπαιδευτικών!
 • Άμεση χρηματοδότηση για τις απαραίτητες δομές και προσωπικό, ώστε η Δίχρονη Προσχολική Αγωγή να γίνει πραγματικότητα για όλα τα παιδιά!
 • Γενναία χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων.
 • Αυξήσεις στους μισθούς – επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

Η κάλυψη των μορφωτικών αναγκών των μαθητών μας, οι δικές μας ανάγκες στη δουλειά και στη ζωή δε χωράνε στα ψέματα και τις κυβερνητικές απάτες. Η κυβερνητική “κανονικότητα” χτίζεται επάνω στους δεκάδες μνημονιακούς νόμους, που κουτσουρεύουν το σχολείο, επάνω στην υποχρηματοδότηση, που δημιουργεί ασφυξία και φορτώνει τα βάρη στις πλάτες των γονιών, επάνω στις πλάτες των χιλιάδων συμβασιούχων εκπαιδευτικών, που ζουν και φέτος τη δική τους Οδύσσεια.

Τέρμα πια με την κοροϊδία!

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από τη μία κι αντιπολίτευση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ από την άλλη έχουν από κοινού ψηφίσει το Μνημόνιο για την Παιδεία! Από κοινού “τρέχουν” τις κατευθύνσεις της Ε.Ε., του ΟΟΣΑ και του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, για ένα σχολείο κομμένο και ραμμένο στις απαιτήσεις της αγοράς. Φθηνό για το κράτος, πιο ταξικό, με εκπαιδευτικούς “λάστιχο”.

Όχι Παιδεία για λίγους και εκλεκτούς! Αγώνας ενάντια στους ταξικούς φραγμούς!

Οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί μόνο αναπληρωτές δεν είναι. Κάθε χρόνο αναπληρώνουν τον εαυτό τους! Πρέπει εδώ και τώρα να μπει τέλος στο αίσχος της αδιοριστίας!

Τους υποτιθέμενους 10.000 διορισμούς της κυβέρνησης Σαμαρά, ακολούθησαν οι 20.000 «διορισμοί» της υπουργίας Φίλη και οι «μαζικοί διορισμοί» σε βάθος τριετίας της υπουργίας Γαβρόγλου.

Δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία για το ζήτημα των διορισμών!

Διαβάστε επίσης

Ενάντια Στο Νέο Σύστημα Πρόσβασης Και Τις Κυβερνητικές Εξαγγελίες

Κοινή Διαμαρτυρία Την Παρασκευή Οι Εκπαιδευτικοί Λήμνου Και Αγ. Ευστρατίου

Σε Απεργία Για Την “Πανεθνική Μέρα Δράσης” Καλεί Η ΕΛΜΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.