ΚΚΕ για Νοσοκομείο: Υποστελέχωση, εμπόριο ελπίδας, “διαίρει και βασίλευε”

Με αφορμή τις πρόσφατες αντιδράσεις και την παραίτηση του αναπληρωτή Διοικητή

0

Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στο Νοσοκομείο Λήμνου με τις αντιδράσεις για τον τρόπο πρόσληψης συμβασιούχων εργαζομένων και την παραίτηση του αναπληρωτή Διοικητή του νοσοκομείου, επισημαίνουμε τα εξής:

  • Τόσο η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όσο και η προηγούμενη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, έχουν επιλέξει να παραδώσουν την υγεία και τα του λαού στους επιχειρηματικούς ομίλους και να λειτουργούν τα νοσοκομεία  με όρους επιχείρησης, απογυμνωμένα από μόνιμο ιατρικό και λοιπό προσωπικό.
  • Για το λόγο αυτό αυξάνονται συνέχεια οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία. Οι κυβερνήσεις έχουν φροντίσει να υπάρχει το κατάλληλο νομικό πλαίσιο ώστε όχι μόνο να μην στελεχώνονται τα νοσοκομεία με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και άλλο υγειονομικό προσωπικό, αλλά και να προωθούνται, νόμιμα, αδιαφανείς διαδικασίες για την πρόσληψη συμβασιούχων, επενδύοντας έτσι στο εμπόριο ελπίδων, αλλά και προωθώντας την πολιτική του διαίρει και βασίλευε.
  • Την πολιτική τους αυτή έχουν επιφορτισθεί να εφαρμόζουν οι εκάστοτε διοικήσεις των νοσοκομείων. Δεν είναι τυχαίο ότι ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, απαντώντας σε αναφορά των βουλευτών του ΚΚΕ, «έριξε το μπαλάκι» στις διοικήσεις του Νοσοκομείου Λήμνου για το ότι δεν ικανοποιούνται κάποια αιτήματα, όπως για παράδειγμα της λειτουργίας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και του μαγνητικού τομογράφου.
  • Αυτή όμως η διαχείριση φαίνεται ότι είναι δύσκολη γιατί συναντά τις αντιστάσεις εργαζομένων και λαού, γι αυτό και καμιά διοίκηση δεν έχει μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 Καλούμε τους εργαζόμενους και το λημνιακό λαό να συμπορευτούν με το ΚΚΕ και τα ταξικά συνδικάτα και να διεκδικήσουν δημόσια και δωρεάν υγεία και φάρμακα, στελέχωση του Νοσοκομείου του νησιού μας με μόνιμο ιατρικό και όλο το άλλο απαραίτητο προσωπικό, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Μύρινα 29-10-2018

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.