Λέσβος: Για κακουργήματα παραπέμπονται 26 άτομα που επιτέθηκαν σε πρόσφυγες

0
Για αδικήματα και κακουργηματικού χαρακτήρα παραπέμπονται 26 άτομα που επιτέθηκαν σε πρόσφυγες στη Μυτιλήνη.

Στις 22 Απριλίου του 2018, στην πλατεία Σαπφούς περίπου 150 άτομα επιτέθηκαν σε ομάδα Αφγανών που πραγματοποιούσαν καθιστική διαμαρτυρία με σκοπό την βίαιη απομάκρυνσή τους.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ εκείνων των ημερών αλλά και όσα επίσημα ανακοίνωσε σήμερα η Αστυνομία, τα παραπάνω 150 άτομα ενισχυόμενα και από άλλα άτομα, υποκίνησαν και συμμετείχαν σε επεισόδια, έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και βιαιοπράγησαν, εκτοξεύοντας πέτρες, φωτοβολίδες, κροτίδες, μάρμαρα, καδρόνια κ.λπ. αντικείμενα στους αλλοδαπούς αλλά και στις αστυνομικές δυνάμεις, που επενέβησαν για να αποκαταστήσουν την τάξη.

Τα επεισόδια διήρκησαν έως τις πρώτες πρωινές ώρες της 23ης Απριλίου, με απολογισμό τραυματισμούς αστυνομικών και αλλοδαπών και φθορές σε κάδους απορριμμάτων και σε εξοπλισμό αστυνομικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, η δικογραφία που σχηματίσθηκε, τόσο κατά την αστυνομική προανάκριση όσο και στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης μετά από σχετικές παραγγελίες της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης, περιλαμβάνει αδικήματα πλημμεληματικού αλλά και κακουργηματικού χαρακτήρα. Πιο συγκεκριμένα οι 26 κατηγορούνται για τη διάπραξη των αδικημάτων της αντίστασης, της στάσης, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης καθώς και της παράνομης κατοχής και χρήσης όπλων και κροτίδων.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.