Υποχρεωτική η Κάρτα Υγείας Αθλητή για όλες τις ομοσπονδίες.

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και του Υφυπουργού Αθλητισμού, θεσπίζεται η Κάρτα Υγείας Αθλητή για όλες τις ομοσπονδίες.

0

Όλοι οι αθλούμενοι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να εφοδιασθούν με την κάρτα υγείας αθλητή μέχρι τις 31-12-2018.

Η κάρτα εκδίδεται μόνο κατόπιν των εξής υποχρεωτικών εξετάσεων

α) κλινική εξέταση

β) ατομικό και οικογενειακό ιατρικό ιστορικό και

γ) ηλεκτροκαρδιογράφημα.

Η κάρτα υγείας αθλητή θεωρείται από ιατρούς μονάδων παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, Νομαρχιακών, Περιφερειακών ή  Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων, υγειονομικών στρατιωτικών μονάδων ή ιατρούς έχοντες σχέση με το Δημόσιο ή με ΝΠΔΔ, καθώς και από ιατρούς του ιδιωτικού τομέα, κατέχοντες την καρδιολογική ειδικότητα ή ιατρούς άλλων ειδικοτήτων που έχουν πιστοποίηση ΕΚΑΕ.

Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών καταγράφεται στην κάρτα υγείας η οποία είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για την συμμετοχή στις προπονήσεις και στους αγώνες. Είναι προσωπικό έγγραφο του αθλητή. Αυτό θα προσκομίζεται στον διαιτητή του αγώνα και θα αποτελεί βασική προϋπόθεση για την συμμετοχή του στον αγώνα.

Επισυνάπτεται από το ατομικό δελτίο αθλητή.

Έτσι όσοι δε προβούν στην έγκαιρη ολοκήρωση αυτής της διαδικασίας, από 1-1-19 δε θα μπορούν να συμμετάσχουν σε αγώνες αν δεν επισυνάπτεται μαζί με το ατομικό δελτίο και η Κάρτα Υγείας Αθλητή.
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.