Το Σκίτσο Της Εβδομάδας

του Γιώργου Τσαρδανίδη, 21/11/2018

0

Σκίτσο του Γιώργου Τσαρδανίδη για το Limnos X Press με θέμα την ασφάλεια των παιδιών που χρειάζεται να μετακινούνται καθημερινά από και προς τα σχολεία τους.

Για τις καθημερινές μετακινήσεις μαθητών, του Γιώργου Τσαρδανίδη, 21/11/2018
Σημείωση

Σε καθημερινή βάση καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, μαθητές και μαθήτριες αναγκάζονται να μετακινούνται από προς τα σχολεία τους. Εκτός από την σωματική επιβάρυνση και την επιμήκυνση του εκπαιδευτικού ωραρίου που ούτως ή άλλως επωμίζεται κάθε παιδί, η καθημερινή μετακίνηση, όπως κι αν πραγματοποιείται, μοιραία αποτελεί έγνοια μαθητών, εκπαιδευτικών και φυσικά των γονιών. 

Από τη στιγμή που η πρόσβαση στα σχολεία προϋποθέτει την κάλυψη χιλιομετρικής απόστασης, η εξασφάλιση των σωστών συνθηκών μετακίνησης αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα όλων των παιδιών. Αποτελεί παράλληλα πάγια και διαρκή ευθύνη της Πολιτείας, του Δήμου και όλων των φορέων και προσώπων οι οποίοι εμπλέκονται. 

Τυχόν προβλήματα ή διαφορές οικονομικής ή άλλης φύσεως, ωχριούν ενώπιον της ύψιστης προτεραιότητας για σωστή και ασφαλή μετακίνηση των παιδιών από και προς το χώρο του σχολείου.

Παλαιότερα σκίτσα του ίδιου
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.