Ερωτήσεων συνέχεια για το “κλειστό”

0
Στο περιθώριο της φρενίτιδας γύρω από την παρουσία της Λήμνου στο χάρτη της Basket League 2018-19, με τον Ήφαιστο και δη τις εντός έδρας νίκες, διεξάγεται μια δημόσια συζήτηση χωρίς τα φώτα της δημοσιότητας επάνω της.

Αφορά τον τρόπο με τον οποίο το κλειστό Δημοτικό Στάδιο “Νίκος Σαμαράς” περιήλθε στην αποκλειστική χρήση της ομάδας του Ηφαίστου, παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο.

Επί της ουσίας, η απόφαση πάρθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της 27ης Ιουνίου 2018 με την κατά πλειοψηφία αποδοχή της δωρεάς του ιδιοκτήτη του Ήφαιστου, για την ανάληψη του κόστους επέκτασης και μερικής ανακατασκευής του κλειστού γυμναστηρίου «Νίκος Σαμαράς» ώστε να καταστεί αυτό κατάλληλο για τη διεξαγωγή αγώνων μπάσκετ της Α1 κατηγορίας.

Το πρόβλημα είναι πως αυτή η επιλογή για την οποία ο Δήμος φέρει μερίδιο ευθύνης, σήμανε την πόρτα εξόδα από το στάδιο των παραδοσιακών “ενοίκων” για χάρη της αίγλης του Ήφαιστου. Πρόκειται για τα ερασιτεχνικά σωματεία Limnos Sports Club και Αθλητική Ένωση Λήμνου, υπό τη σκέπη των οποίων αθλούνταν πάνω από εκατό παιδιά και νέοι-ες στο βόλεϊ και το χάντμπολ αντίστοιχα.

Θυμίζουμε πως πριν από λίγο καιρό, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα τους και ο βουλευτής Λέσβου Γιώργος Πάλλης, είχαν καταθέσει ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς για το “νομότυπο” της διαδικασίας παραχώρησης. Στο χορό της δημόσιας συζήτησης μπαίνει και η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, που πρόσκειται στο ΚΚΕ, με την ανακοίνωση που εξέδωσε με αποδέκτη το Δήμο Λήμνου και την οποία δημοσιεύουμε ως έχει:

Σήμερα, 5 μήνες μετά την απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβούλιου για παραχώρηση του κλειστού Δημοτικού Σταδίου «Νίκος Σαμαράς» στην ομάδα – επιχείρηση του κ. Μπούμπουρα, αποδεικνύεται στην πράξη ότι πρόκειται περί αποκλειστικής παραχώρησης, παρά τις διακηρύξεις της Δημοτικής Αρχής περί του αντιθέτου.

Το αποτέλεσμα είναι ότι πάνω από 100 παιδιά και νέοι στερήθηκαν πρακτικά της δυνατότητας να αθλούνται με τα ομαδικά αθλήματα του χάντμπολ και του βόλεϊ.

Ρωτούμε  ποιες άμεσες ενέργειες θα κάνετε ώστε το κλειστό Δημοτικό Στάδιο που κατασκευάστηκε με τα λεφτά του λημνιακού και του ελληνικού λαού γενικότερα, να είναι ανοιχτό σε όλους τους κατοίκους και για όλα τα αθλήματα.

Μύρινα 28-11-2018

Διαβάστε επίσης

Άναψε “Φωτιές” Η Ερώτηση Πάλλη Για Το Κλειστό Γυμναστήριο “Νίκος Σαμαράς”.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.