Σκληρή γλώσσα κι ερωτήματα στο δρόμο για την κάλπη

"Ανάβει" το πολιτικό σκηνικό και στη Λήμνο

0
Πέντε μήνες πριν τις περιφερειακές και αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου και ήδη το πολιτικό θερμόμετρο σημειώνει άνοδο, με τις παρατάξεις, τα κόμματα και τους υποψηφίους να διανύουν το δικό τους μαραθώνιο.

Όπως συμβαίνει πάντα σε προεκλογικές περιόδους, αναπόσπαστο τμήμα της εκάστοτε πολιτικής καμπάνιας αποτελεί ο πόλεμος ανακοινώσεων, δελτίων τύπου και καταγγελιών. Με αύξουσα σειρά έντασης καθώς “ανεβαίνουμε” από τα αλώνια της αυτοδιοίκησης στα σαλόνια της κεντρικής εξουσίας.

Θυμίζουμε πως στις 2 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Λιβαδοχώρι ανοιχτή σύσκεψη που κατέληξε στην ανακοίνωση ίδρυσης της Παλλημνιακής Συμμαχίας Ανασυγκρότησης, σχήμα το οποίο θα διεκδικήσει το δήμο Λήμνου στις επερχόμενες εκλογές.

Στις 7 Δεκεμβρίου η Τομεακή Επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το γεγονός, αποσαφηνίζοντας τη θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις εκλογές του Μαϊου. Η ανακοίνωση, γραμμένη σε έντονο ύφος, θέτει ερωτήματα για το νεοιδρυθέν εγχείρημα ενώ διαχωρίζει σε όλους τους τόνους τη θέση των μελών, υποψήφιων και ψηφοφόρων του ΚΚΕ. Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Βρισκόμαστε 6 μήνες πριν τις Δημοτικές Εκλογές και οι σειρήνες της παραπλάνησης και του αντικομμουνισμού άρχισαν να τραγουδούν.

Όπως μαθαίνουμε, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ διαδίδουν ψευδώς σε μέλη και οπαδούς του κόμματος και όχι μόνο, ότι σε σύσκεψη της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα με πρωτοβουλία των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, «συμμετείχαν και κομμουνιστές»!

Ίσως αυτός να είναι και ένας λόγος που στη διακήρυξη της συγκεκριμένης κίνησης δεν αναφέρονται τα ονόματα αυτών που την υπογράφουν αφού κανένα μέλος του ΚΚΕ δεν συμμετείχε, ενώ ως προς το περιεχόμενο αυτή η διακήρυξη αναλώνεται σε γενικόλογες αναφορές περί δημοκρατικών και υπερκομματικών διαδικασιών, «αγάπης και πίστης προς τον τόπο μας», χωρίς να γίνεται καμιά αναφορά σε αγωνιστικές διεκδικήσεις απέναντι σε κράτος και κυβέρνηση.     

Ψαρεύουν σε θολά νερά, στοχεύοντας μεταξύ άλλων και στα μέλη και τους οπαδούς τους κόμματος.

Τα μέλη του κόμματος θα στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις  στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές το ψηφοδέλτιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ , όπως το έκαναν και στις προηγούμενες εκλογές.

Καλούμε τους φίλους και τους οπαδούς του κόμματος, όλους όσους αισθάνονται ότι ως αριστεροί προδόθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους επαγγελματίες, τους συνταξιούχους, τη νεολαία του νησιού που ξέρουν ποιοι αγωνίζονται πραγματικά, να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, είτε με τη συμμετοχή τους, είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Γιατί πέρα απ’ τα παχιά λόγια υπάρχουν και οι πράξεις και γνωριζόμαστε όλοι σ’ αυτόν εδώ τον τόπο…..

Μύρινα 7-12-2018

Η ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΗΜΝΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.