Για το κτιριακό πρόβλημα του Γυμνασίου Μύρινας

0
4,5 χρόνια έχουν περάσει από το σεισμό του Μαϊου του 2014 και τα σοβαρά προβλήματα στέγασης που προέκυψαν στους μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Μύρινας παραμένουν ακόμα άλυτα.

Ως αποτέλεσμα, οι μαθητές είδαν τις αίθουσες του νέου κτιρίου να χωρίζονται στα δύο προκειμένου να στεγάσουν περισσότερα τμήματα. Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμα δεν υπάρχει βεβαίωση για την τήρηση των κανόνων πυρασφάλειας στις σχολικές αίθουσες.

Το βασικότερο ζήτημα παραμένει η επισκευή και αποκατάσταση του παλιού κτιρίου του Γυμνασίου. Παρά τις επανειλλημένες εκκλήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας το ιδιαίτερα σημαντικό αυτό έργο δεν έχει σημειώσει καμία πρόοδο.

Στις 21/11 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου, του Συλλόγου Διδασκόντων και του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου με αντικείμενο τα παραπάνω ζητήματα. Αποτέλεσμα της συζήτησης, που υπογράφουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς καθώς και η Διεύθυνση του Γυμνασίου Μύρινας, είναι η επιστολή που ακολουθεί.

Η επιστολή κοινοποιείται εκτός από το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Λήμνου, στην Πυροσβεστική, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Λέσβου, στον Υπουργό Παιδείας και στους βουλευτές του νομού. Ακολουθεί η επιστολή:

Κύριοι,  

την Τετάρτη  21-11-2018 συγκεντρωθήκαμε  στο Γενικό Λύκειο της Μύρινας, ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων των μαθητών και των μαθητριών του Γυμνασίου Μύρινας, ο Σύλλογος διδασκόντων  του Γυμνασίου Μύρινας και το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, μετά από πρόσκληση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λήμνου & Αγ. Ευστρατίου, προκειμένου να συζητήσουμε τα προβλήματα στέγασης και λειτουργίας του Γυμνασίου Μύρινας  μετά τον σεισμό του Μάϊο του 2014.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν στο ένα από τα δύο κτίρια του Γυμνασίου (διατηρητέο κτίριο) από τον σεισμό, είχαν ως αποτέλεσμα το κτίριο να χαρακτηριστεί ως άμεσα επισκευάσιμο προκειμένου να λειτουργήσει ως χώρος για εκπαιδευτική χρήση. Για να είναι δυνατή η στέγαση του συνόλου των μαθητών του Γυμνασίου, οι αίθουσες του άλλου κτιρίου χωρίστηκαν σε μικρότερες με αποτέλεσμα να μην πληρούνται οι ελάχιστες απαιτούμενες προδιαγραφές. Η κατάσταση αυτή έγινε αποδεκτή ως προσωρινή λύση και μέχρι την υλοποίηση των απαραίτητων επισκευών. Τεσσεράμισι χρόνια μετά όμως το πρόβλημα παραμένει άλυτο.

Έως σήμερα οι παραπάνω σύλλογοι και εγγράφως και σε συναντήσεις με τον κ. Μαρινάκη Δημήτριο, Δήμαρχο Λήμνου, αλλά και με παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 31-7-2018 του προέδρου της ΕΛΜΕ Λήμνου & Αγ. Ευστρατίου, επισημάναμε  τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην λειτουργία του σχολείου, τους κινδύνους που εγκυμονεί η κατάσταση αυτή για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, τονίσαμε την άμεση ανάγκη της αποκατάστασης του διατηρητέου κτιρίου του Γυμνασίου  Μύρινας και ζητήσαμε να ενημερώθούμε για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι μελέτες, καθώς και για τον προγραμματισμό υλοποίησης του έργου.

Σας υπενθυμίζουμε τα έγγραφα:

  • ΕΛΜΕ: 25/8-12-2015,
  • Σύλλογος διδασκόντων Γυμνασίου-Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων μαθητών και μαθητριών Γυμνασίου Μύρινας Λήμνου στις 17-12-2015,
  • Σύλλογος γονέων: αριθμοί πρωτ. παραλαβής από δήμο: 6015/30-04-2018, 9297/29-06- 2018.

Παρά τις υποσχέσεις που λάβαμε, έως τώρα δεν έχουμε δει να υλοποιείται το έργο. Αντίθετα αυξάνονται τα προβλήματα στο νέο κτίριο που λειτουργεί (θέρμανσης, ηλεκτρολογικά, εισροή ομβρίων υδάτων). Τονίζουμε ότι δεν αρκούμαστε πλέον σε αόριστες υποσχέσεις.

Ζητάμε:

την πραγματοποίηση ελέγχου από αρμόδιες επιτροπές του ΟΣΚ (νυν ΚΤΥΠ Α.Ε.) και την παροχή πιστοποιητικού καταλληλότητας για το νέο κτίριο του Γυμνασίου της Μύρινας,

την πραγματοποίηση άμεσου ελέγχου από την πυροσβεστική υπηρεσία προκειμένου να εκδοθεί βεβαίωση για την τήρηση των απαιτούμενων κανόνων πυρασφάλειας για τη χρήση του νέου κτιρίου του Γυμνασίου της Μύρινας,

την άμεση έγγραφη απάντηση,

την άμεση αποκατάσταση και επαναλειτουργία του παλαιού κτιρίου του Γυμνασίου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.