ΕΛΜΕ Λήμνου: Πάρτυ υποδοχής σήμερα, κινητοποίηση διαμαρτυρίας αύριο

0
Διήμερο εκδηλώσεων και εξωστρεφών δράσεων για την ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου σήμερα και αύριο.
Πάρτυ Υποδοχής Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών 
Η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου και ο Σύλλογος των Δασκάλων Λήμνου διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικο πάρτυ υποδοχής των αναπληρωτών συναδέλφων και προσκαλούν όλους τους συναδέλφους, τις οικογένειες και τους φίλους τους, να διασκεδάσουμε όλοι μαζί.
Τρίτη 18/12 στις 21:00 στο cafe-bar Ίσαλος στο Ρωμέικο Γυαλό της Μύρινας, με μειωμένες τιμές στα ποτά για τους εκπαιδευτικούς.
Διαμαρτυρία για το νέο σύστημα διορισμών
Η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου καλεί τους συναδέλφους σε κινητοποίηση την ΤΕΤΑΡΤΗ 19/12 στις 19:00 στην Πλατεία ΟΤΕ της Μύρινας, με αφορμή την αναμενόμενη εξαγγελία-κατάθεση του νέου συστήματος διορισμού και προσλήψεων εκπαιδευτικών στο Υπουργικό Συμβούλιο από τον Γαβρόγλου. Ακολουθεί η επιστολή καλέσματος των εκπαιδευτικών:

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται η συζήτηση για τα λεγόμενα ΚΡΙΤΗΡΙΑ για τους μόνιμους διορισμούς. Πρόκειται για καλοστημένη ΠΑΓΙΔΑ! Τα όποια κριτήρια ανακοινωθούν (ακαδημαϊκά, κοινωνικά,  προϋπηρεσία με «ταβάνι») θα είναι λαιμητόμος των δικαιωμάτων, της προϋπηρεσίας και των πτυχίων μας. Θα οδηγήσουν σε απολύσεις συνάδελφων και σε ανακύκλωση της ανεργίας. Καμία αυταπάτη – καμία αναμονή! Δεν αντέχουμε άλλη κοροϊδία και άλλο εμπαιγμό!

Εδώ και τώρα μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών! Απαιτούμε τουλάχιστον 25.000 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και διορισμό όσων συναδέλφων Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού είναι απαραίτητοι για την κάλυψη των ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ και άμεσων αναγκών των σχολείων! Ίδια δικαιώματα για μόνιμους και αναπληρωτές! Ούτε βήμα πίσω!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιλέγει την παμπάλαια και πασίγνωστη τακτική της κατάθεσης και ψήφισης αντιλαϊκών μέτρων, με τη μέθοδο του «ψεκάστε σκουπίστε τελειώσατε». Έτσι, με βάση δηλώσεις στελεχών της και πλήθος διαρροών στον τύπο, αναμένεται η εξαγγελία-κατάθεση του νέου συστήματος διορισμού και προσλήψεων εκπαιδευτικών στις 19 Δεκέμβρη, δύο μέρες πριν κλείσουν τα σχολεία για τις διακοπές των Χριστουγέννων! Τις ίδιες μέρες οι αναπληρωτές συνάδελφοί μας θα διασχίζουν και πάλι τη χώρα, επιστρέφοντας στον τόπο καταγωγής τους, για να περάσουν λίγες μέρες με τους δικούς τους, μετά από πολύμηνη διάλυση των οικογενειών τους για πολλοστή χρονιά!

Εκείνη την ημέρα, απ’ ότι φαίνεται, επιλέγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, ακολουθώντας και πάλι πιστά την πεπατημένη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για να εξαγγείλει το νέο σύστημα που θα τσακίζει χιλιάδες συναδέλφους, οι οποίοι για χρόνια δούλεψαν ως συμβασιούχοι στις εσχατιές της χώρας για να τους πει τώρα η κυβέρνηση ότι “δεν είστε και τόσοι ικανοί να μονιμοποιηθείτε”, όποτε και αν φτάσει ποτέ και για σας η μέρα, γιατί “δεν πληροίτε τα κριτήρια”, ως και 20 χρόνια μετά από τότε που πήρατε πτυχίο και ξέρατε ότι είναι το εισιτήριό σας για να δουλέψετε ως εκπαιδευτικοί!

Η κυβέρνηση, έχοντας βάλει στον προϋπολογισμό μόλις 4.500 διορισμούς για όλες τις ειδικότητες εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (σταγόνα στον ωκεανό!), ετοιμάζει τώρα τη μεγάλη σφαγή καλλιεργώντας ταυτόχρονα το «διαίρει και βασίλευε»! Είναι έτοιμη να αποφασίσει να απολύσει χιλιάδες, να καταδικάσει χιλιάδες στην ανεργία, να διαλύσει για άλλη μια φορά τη ζωή και το μέλλον χιλιάδων συναδέλφων μας, πουλώντας όνειρα σε παλιούς και νέους αναπληρωτές!

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΝΔ έχουν βγάλει στη λοταρία το δικαίωμα των αναπληρωτών συναδέλφων μας στη μόνιμη και σταθερή δουλειά! Στηρίζουν την ΕΕ, που ζητά αύξηση των ελαστικών μορφών εργασίας, πλασματική αύξηση της απασχόλησης (μοιράζοντας λίγη απασχόληση σε περισσότερους), δηλαδή μοιράζοντας φτώχεια! Το κεφάλαιο τρίβει τα χέρια του, γεμίζει τα σακούλια του κέρδη από το ξεζούμισμα των εργαζομένων. Δίνουν 4 δις €, για τη σφαγή των λαών μέσω ΝΑΤΟικών εξοπλισμών, μέσω προκλητικών παροχών, την ίδια ώρα που για κάθε δίκαιο εργατικό αίτημα η κυβέρνηση επικαλείται τη δημοσιονομική στενότητα!

Η κυβέρνηση δεν είναι μόνη της σ’ αυτή τη σφαγή. Έχει αβανταδόρους τις πλειοψηφίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, δηλαδή τις παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού και όλους όσους συνηγορούν στη συζήτηση περί κριτηρίων. Όλοι αυτοί αρνούνται το αίτημα για ΑΜΕΣΗ μονιμοποίηση των 25.000 και πλέον συναδέλφων αναπληρωτών, που εργάζονται όλα αυτά τα χρόνια στην εκπαίδευση. Αρνούνται να οργανώσουν έναν τέτοιο διεκδικητικό αγώνα, καλλιεργώντας αναμονή και αυταπάτες.

Η αλήθεια όμως είναι ότι μόνο έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για τους νέους συναδέλφους μας! Τους τουλάχιστον 25.000 μόνιμους διορισμούς τους έχει ανάγκη το σημερινό σχολείο των περικοπών και της υποχρηματοδότησης. Το δικό μας σχολείο ολόπλευρης μόρφωσης για όλα τα παιδιά έχει ανάγκη από πολλαπλάσιους διορισμούς!

Αυτή η πρόταση είναι η μόνη που ενώνει τον κλάδο, δημιουργεί αρραγές μέτωπο απέναντι στην κυβέρνηση, απαντά στις σημερινές ανάγκες του δημόσιου σχολείου και στις εργασιακές ανάγκες όλων των συναδέλφων αναπληρωτών!

Εδώ βρίσκεται η λύση, στον αγώνα για την κάλυψη των σύγχρονων μορφωτικών και εργασιακών μας αναγκών! Μακριά από όλους τους εκπαιδευτικούς η αλληλοφαγωμάρα μπροστά στην αντιλαϊκή βαρβαρότητα!

Η μόρφωση και η δουλειά είναι δικαιώματα, κατακτήθηκαν αιώνες τώρα, σήμερα υπάρχει η δυνατότητα να τα απολαμβάνουν όλοι! Αντεπίθεση λοιπόν στην αντιλαϊκή βαρβαρότητα! Ενότητα και αγώνας μέσα από τα σωματεία μας για τη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή που μας αξίζει!

Όλες και όλοι στον αγώνα για να μην περάσει η νέα σφαγή! Όλες και όλοι στον αγώνα για μονιμοποίηση τώρα των τουλάχιστον 25.000 αναπληρωτών συναδέλφων μας και όσων συναδέλφων ΕΕΠ – ΕΒΠ χρειάζονται, για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των σχολείων! Να εξισωθούν τα δικαιώματά τους με των μονίμων, να ληφθούν μέτρα στήριξής τους όσων και όσο παραμένουν αναπληρωτές!

Καλούμε σε κινητοποίηση την Τετάρτη 19/12/2018 στις 19:00 στην Πλατεία ΟΤΕ σε συνεργασία με το ΣΕΠΕ Λήμνου με αιτήματα τη μόνιμη και σταθερή εργασία, τη  μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών συναδέλφων (τουλάχιστον 25.000 διορισμών) και την εξίσωση των δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών. 

Καλούμε τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ να συνεδριάσουν έκτακτα και να συζητήσουν το ζήτημα της 24ωρης Απεργιακής απάντησης του Κλάδου στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς!


Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.