Καλέσματα για την απεργία – Συγκέντρωση στην πλατεία ΟΤΕ

0
Μετά από τις μαζικές απεργίες – συγκεντρώσεις των εκπαιδευτικών της χώρας στις 11 και 14 Ιανουαρίου, κινητοποιήσεις μάλιστα που έτυχαν βίαιης αντιμετώπισης από την κυβέρνηση και τις δυνάμεις καταστολής, η ΑΔΕΔΥ προκυρήσσει απεργία σε όλο το Δημόσιο για την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου.

Η αυριανή πανελλαδική απεργία στοχεύει στην απόσυρση του νόμου – λαιμητόμου όπως χαρακτηριστικά αποκαλούν τα σωματεία της εκπαιδευτικής κοινότητας, σχετικά με το σύστημα διορισμών που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η εκπαιδευτική κοινότητα της Λήμνου, η ΕΛΜΕ και ο ΣΕΠΕ αντίστοιχα, καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη (ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου) στις 11.00 στην πλατεία του ΟΤΕ στη Μύρινα. Σήμερα Τετάρτη πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις σε σχολεία και συνελεύσεις διδασκόντων με σκοπό τη δημιουργία κλίματος που θα δώσει μαζικά χαρακτηριστικά στην αυριανή διαμαρτυρία.

Διαβάστε το κάλεσμα που δημοσιοποίησε η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Συνεχίζουμε πιο μαχητικά, πιο αποφασιστικά με νέα απεργιακή κινητοποίηση!

  • Πέμπτη 17/01 ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, νέα 24ώρη απεργία, στην Αθήνα συγκέντρωση στις 10:30 στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή, στη Λήμνο συγκέντρωση μαζί με το ΣΕΠΕ στην πλατεία ΟΤΕ στις 11 π.μ. Καλούμε την ΟΛΜΕ να προκηρύξει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας για την Παρασκευή 18 Γενάρη για τους συναδέλφους της επαρχίας που θα κατέβουν στην απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας.
  • Τετάρτη 16/01 πραγματοποιούμε περιοδείες στα σχολεία και προχωράμε σε συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων με στόχο την ενίσχυση του απεργιακού κλίματος και της συμμετοχής στις συγκεντρώσεις!

Η ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 14 Γενάρη, στην Αθήνα στο Σύνταγμα, και σε πολλές ακόμα πόλεις όλης της Ελλάδας, δίνει αποφασιστικό μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα για την απόσυρση της τροπολογίας των «απολύσεων», για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος της μονιμοποίησης όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών, για την πραγματοποίηση 30 χιλιάδων μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών. Γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο το ψέμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ περί «διορισμών» και αποκαλύπτεται ότι στην ουσία μιλάμε για σχέδιο απολύσεων!

Δεν μας φοβίζει, αντίθετα μας πεισμώνει ακόμα περισσότερο, η κυβερνητική βία και καταστολή! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να βγάλει μέχρι τέλους τη «βρώμικη δουλειά» για την οποία «επιλέχθηκε» και για αυτό χρησιμοποιεί κάθε μέσο.

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί, μόνιμοι και αναπληρωτές, με τη μαζική τους συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις στέλνουν το μήνυμα πως καμία «ψήφο εμπιστοσύνης» δεν πρόκειται να δώσουν στην κυβέρνηση και την πολιτική της. Χρειάζεται τώρα να καταδικαστούν μαζικά οι πολιτικές και τα κόμματα που υπερασπίζονται την ελαστική εργασία, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. για πιο φθηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους.

Απέναντι στην κοροϊδία για “διορισμούς σε βάθος τριετίας και κριτήρια” απαντάμε:

  • Πάρτε πίσω τώρα το σχέδιο νόμου λαιμητόμο!
  • Δε διαπραγματευόμαστε τη δουλειά ούτε ενός αναπληρωτή, δεν παζαρεύουμε ούτε μια ώρα δουλειάς κανενός συναδέλφου!
  • Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών συναδέλφων που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. Κανένας απολυμένος!
  • Τουλάχιστον 30.000 άμεσοι μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων. Μόνο έτσι μπορεί να ανοίξει και ο δρόμος στους νεότερους συναδέλφους!
  • Κατάργηση του νόμου ν. 3848 και όλου του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου, που οδηγεί σε λογική προσόντων για τους διορισμούς. Το πτυχίο να είναι το μοναδικό εφόδιο για την εργασία.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για τη μόρφωση των παιδιών μας για το σχολείο που θα καλύπτει τις ανάγκες μας. Κανένας συμβιβασμός με την αντιλαϊκή πολιτική, τα μνημόνια διαρκείας και το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας για τα κέρδη των λίγων. Τη ζωή και τα δικαιώματα μας δεν τα παζαρεύουμε.

Συμμετέχουμε ακόμα πιο μαζικά σε νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη 17 Γενάρη και στην κοινή απεργιακή συγκέντρωση με το ΣΕΠΕ Λήμνου ώστε το σχέδιο λαιμητόμος να αποσυρθεί, να μη ψηφιστεί, να πάει στον κάλαθο των αχρήστων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.