Γ.Πάλλης: “Το αυτοτελές Πρωτοδικείο αναβαθμίζει τις υπηρεσίες δικαιοσύνης της Λήμνου”

0
Ευήκοα ώτα, φαίνεται να βρίσκει η πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ του Νομού, Γιώργου Πάλλη στην απάντηση που έλαβε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ.Μιχάλη Καλογήρου, σχετικά με την αναβάθμιση του Ειρηνοδικείου Λήμνου και σε αυτοτελές Πρωτοδικείο, με τη μόνιμη παρουσία Εισαγγελέα.

Το ιστορικό

Πριν από δύο μήνες, ο βουλευτής Ν. Λέσβου Γιώργος Πάλλης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή με την οποία ζητούσε την αναβάθμιση του Ειρηνοδικείου Λήμνου σε αυτοτελές Πρωτοδικείο με την παρουσία Εισαγγελέα και την αναγκαία ενίσχυσή του σε στελέχωση και υποδομές.

Η απάντηση του Υπουργού

Σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιχάλη Καλογήρου , η ενίσχυση του Ειρηνοδικείου σε προσωπικό έχει ήδη δρομολογηθεί ενώ, αναφορικά με το αίτημα ίδρυσης αυτοτελούς Πρωτοδικείου στη Λήμνο, έχει από τις 21/1/19 αποσταλεί έγγραφο στην Ολομέλεια του Εφετείου Βορείου Αιγαίου με το οποίο της ζητείται να γνωμοδοτήσει σχετικά, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Τι δήλωσε ο βουλευτής


«Η αναβάθμιση της ζωής των νησιωτών για την οποία αγωνιζόμαστε έχει πολλές διαστάσεις, και μια από τις σημαντικότερες είναι η προσβασιμότητα και η ποιότητα των κρατικών υπηρεσιών στα νησιά. Ειδικότερα στη Λήμνο, έχουν πρόσφατα προκύψει και νέες ανάγκες λόγω της σημαντικής αύξησης των αφίξεων και των νέων δραστηριοτήτων στο νησί.
Στο πλαίσιο αυτό, ελπίζω πως όλοι οι φορείς που θα κληθούν στην Ολομέλεια του Εφετείου Β. Αιγαίου για να λάβουν θέση, αλλά και γενικότερα οι φορείς του τόπου, θα υποστηρίξουν την ίδρυση αυτοτελούς Πρωτοδικείου στη Λήμνο, ώστε να επιτευχθεί ουσιαστική αναβάθμιση των υπηρεσιών δικαιοσύνης του νησιού.»

Διαβάστε επίσης

Στη Βουλή Η Αναβάθμιση Του Ειρηνοδικείου Λήμνου

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.