Ελεονώρα Γεώργα: “Θα είμαι Δήμαρχος όλων των Λημνιών”

1

Με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία πως θα είναι η αυριανή δήμαρχος η δικηγόρος κ.Ελεονώρα Γεώργα, ανακοίνωσε χθες την υποψηφιότητά της κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Ξενοδοχείο ΛΗΜΝΟΣ.

Πηγή: Ράδιο Λήμνος
Ρεπορτάζ-Σύνταξη: Μαρία Κατσάνου

Με την παρουσία πολλών ανθρώπων που είτε θα την στηρίξουν ή θα είναι στο συνδυασμό της επέλεξε η κ. Γεώργα να δώσει το στίγμα της υποψηφιότητάς της σε αυτή την συνέντευξη.

Χωρίς να ανοίγει τα χαρτιά της ως προς τα πρόσωπα, αφήνοντας όμως να εικάσουμε τους πιθανούς συνεργάτες της η κυρία Γεώργα απάντησε στα ερωτήματά που τέθηκαν.

Τη συζήτηση συντόνισε η γνωστή λημνιά δημοσιογράφος κ. Μαρία Σταματέρη, μια κίνηση που ίσως δείχνει πως σε επικοινωνιακό επίπεδο ο συνδυασμός θα κινηθεί ποιο συστηματικά!
Η παρουσία δύο προσώπων, με εμπειρία στην αυτοδιοίκηση και στην προετοιμασία εκλογικών αναμετρήσεων, αυτή του κ. Δημήτρη Βουλγαράκη και του κ. Ανδρέα Καλαϊτζή, δεν πέρασε απαρατήρητη. Επίσης ήταν σχεδόν όλοι παρόντες από την παράταξη η «Λήμνος Διεκδικεί» με την οποία και έχει εκλεγεί δημοτική σύμβουλος σήμερα η κ. Γεώργα. Η ενεργή συμμετοχή του Δημήτρη Μπουλώτη θεωρείτε βέβαιη ενώ δεν αποκλείονται και αρκετές άλλες που θα ανακοινωθούν σε επόμενη δημόσια εκδήλωση.


Επίσης εμφανής ήταν η παρουσία πολιτών από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, τον πολιτικό χώρο όπου ανήκει η κ. Γεώργα. 
Μπορεί η κ. Γεώργα να μην έχει πάρει χρίσμα και να δηλώνει «ανεξάρτητη» ως υποψήφια, όμως η παρουσία τους προφανώς υποδηλώνει πως η βάση του κόμματος θα την στηρίξει.

Η χθεσινή συνέντευξη είχε ως κύριο στόχο την παρουσίαση της υποψηφιότητά της ενώ απάντησε σε σχετική ερώτηση πως θα ακολουθήσουν και άλλες τις επόμενες εβδομάδες, ενώ το όνομα, το λογότυπο, το σλόγκαν και τις βασικές αρχές και η ιδρυτική διακήρυξη τον επόμενο μήνα. Στην συνέχεια και σε δεύτερο χρόνο θα ανακοινωθούν οι υποψήφιοι. Πάντως το βάρος θα δοθεί στην κατάρτιση του κεντρικού ψηφοδελτίου και δευτερεύοντος στις υποψηφιότητες για τις τοπικές κοινότητες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.


Ενδεικτικά ανέφερε πως «ο συνδυασμός είναι έτοιμος, και «περιμένει ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα».


Σχετικά με τους κεντρικούς άξονες που θα κινηθεί το πρόγραμμα, όταν ρωτήθηκε απάντησε πως δεν είναι ακόμη σε θέση για να ανακοινώσει , όμως υπάρχει ομάδα έμπειρων καταρτισμένων ανθρώπων που δουλεύει, αλλά σε γενικές γραμμές είπε πως

«ο δήμαρχος θα πρέπει να έχει όραμα, να ξέρει γράμματα, να συνεργάζεται με όλους πλην των άκρων, να επιλέγει σωστούς συνεργάτες». Έχω συγκεκριμένα κριτήρια που επιλέγω τους συνεργάτες μου, είπε και θέλω να φέρω την Λήμνο ένα στάδιο πιο μπροστά από αυτό που είναι σήμερα. Θα επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στα χρήματα τα ευρωπαϊκά.

Άφησε να εννοηθεί η πολιτική της δημοτικής αρχής, μέχρι στιγμής έχει αφήσει να έχουν χαθούν χρήματα, και τόνισε πως «θα συνεργαστούμε με αυτούς που πρέπει για να τα υλοποιήσουμε». Μίλησε για την προοπτική ανάδειξης του νησιού και της πολιτιστικής του κληρονομιάς από τα δύο brand name 2 ΛΗΜΝΙΑ ΓΗ και ΠΟΛΙΟΧΝΗ, επιφυλάχθηκε όμως να το παρουσιάσει στο μέλλον.
Απαντώντας στην ερώτηση μας για την δυσκολία του εγχειρήματος να είσαι δήμαρχος και να υπηρετείς το 1ο βαθμό αυτοδιοίκησης, η κ. Γεώργα, απάντησε «πως δεν είμαι χθεσινή», υπενθυμίζοντας πως 9 χρόνια ασχολείται με την Τ.Α, «διαβάζω και εργάζομαι πολύ, δε μειονεκτώ σε καμιά περίπτωση από τους άλλους ανθυποψηφίους μου, που έχουν περισσότερα χρόνια στην αυτοδιοίκηση». 


Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για την κατάρτιση του συνδυασμού ανέφερε πως έχει δημιουργηθεί από την αρχή, με προσωπικές της επαφές σχεδόν με όλους τους συμμετέχοντες στο συνδυασμό, και δεν θα είναι η συνέχεια του συνδυασμού που σήμερα συμμετέχει ως αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο. «Ο Δημήτρης Μπουλώτης με πιστεύει και με στηρίζει τώρα και όταν θα κληθούμε να διοικήσουμε. Δεν αξιώνω να με ακολουθήσουν οι άνθρωποι του συνδυασμού, αλλά τους θέλω κοντά μου αν το θέλουν και αυτοί, ανέφερε.
Σχετικά με την «ανεξάρτητη» υποψηφιότητα της όντας ένα προβεβλημένο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας η κ. Γεώργα απάντησε,

«Είμαι αυτοδημιούργητη, δεν είχα ποτέ σχέση εξάρτησης με την Νέα Δημοκρατία, που είναι ο χώρος που ιδεολογικά ανήκω, ούτε με άλλο κόμμα, καμία έμμισθη ή άλλη σχέση εξάρτησης, είμαι βαθιά πολιτικοποιημένο άτομο, δεν είμαι απολιτίκ αν έκανα αυτό θα ήμουν καραγκιόζης, όμως στην κάλπη των αυτόδιοικητικών εκλογών ψηφίζουμε δήμαρχο. 
“Θα είμαι Δήμαρχος όλων των λημνιών, θα είμαι πετυχημένη”. 
Στην ερώτηση αν δέχθηκαν πιέσεις δημοτικοί σύμβουλοι που σήμερα είναι σε άλλους συνδυασμούς και είναι στο χώρο της ΝΔ να έρθουν μαζί της απάντησε, «δεν πιέζω κανένα μακάρι όλοι οι υποψήφιοι να ήταν τόσο ευγενείς όσο εγώ…¨»

Πηγή: Ράδιο Λήμνος

1 Σχόλιο
 1. Δημήτρης λέει

  Μπράβο στην συντάκτρια!
  Έτσι πρέπει να παρουσιάζονται οι υποψήφιοι δήμαρχοι:
  -Ποιός/α είναι;
  -Από πού έρχεται;
  -Που ανήκει;
  -Ποιοί τον/την στηρίζουν;
  Όλοι ξαφνικά δηλώνουν ακομμάτιστοι, ανεξάρτητοι λες και ήρθαν ουρανοκατέβατοι…
  Τώρα για τα προγράμματα τους και τί σκοπό έχει ο καθένας… Είναι μόνο για έχουνε να λένε στις παρουσιάσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.