Έργα στο οδικό δίκτυο – Δημοπρασία για την παράκαμψη του Θάνους

0
Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου υπέγραψε σύμβαση για την εκτέλεση έργου «Άμεσων παρεμβάσεων αποκατάστασης επαρχιακού οδικού δικτύου Λήμνου», συνολικού προϋπολογισμού 191.020 ευρώ.

Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται να εκτελεστούν εργασίες αποκατάστασης τεχνικών έργων, οδοστρωσίας, ασφαλτικών και διαγράμμισης, καθώς και τοποθέτησης πινακίδων σήμανσης και στηθαίων ασφαλείας.

Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και θα εκτελεστεί με την επίβλεψη του Τμήματος Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας στην  Π.Ε. Λήμνου.

Οδική παράκαμψη του Θάνους

Επίσης, από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου γνωστοποιείται ότι το έργο Παράκαμψης Οικισμού Θάνους, προϋπολογισμού 5.776.068,38 ευρώ  δημοπρατείται τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019.

Αντικείμενο του έργου είναι η οδική παράκαμψη του οικισμού Θάνους Λήμνου. Η κατασκευή του δρόμου αποφασίσθηκε διότι η υφιστάμενη σύνδεση διέρχεται μέσα από το χωριό Θάνος και είναι ιδιαιτέρως προβληματική λόγω στενότητας (4 μέτρα πλάτος) και με κατά τόπους έντονες κλίσεις.

Η νέα οδός διέρχεται από το κάτω μέρος του οικισμού Θάνους και με κατεύθυνση δυτική – νότια – ανατολική, η οποία συνδέει τα δύο άκρα του επαρχιακού δρόμου Μύρινας – Πλατέως – Θάνους – Κοντιά.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο παρακάμπτει το στενό κέντρο του χωριού και συγχρόνως διασταυρώνει ομαλά τον δρόμο προς την τουριστική περιοχή της παραλίας Θάνους.

Προοπτικές

Το έργο έχει συνολική έκταση 2,6 χιλιόμετρα και ειδικότερα: α) 2 χιλιόμετρα περίπου η οδός της κυρίας παράκαμψης και β) 600 μέτρα περίπου οι συνδετήριες – δευτερεύουσες οδοί στους κόμβους. Προβλέπεται να διαμορφωθούν, επίσης, δύο ισόπεδοι κόμβοι μορφής «Τ» και ένας ισόπεδος κόμβος μορφής σταυρού.

Το έργο χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στο οποίο ήδη έχει ενταχθεί από το 2018 με απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.