Η Ηφαιστία στο Πανελλήνιο μέσα από τα μάτια των πρωταγωνιστών!

0
Από το περασμένο Σαββατοκύριακο, με τη διεξαγωγή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου, αλλά και τις σημαντικές διακρίσεις και μετάλλια για τα σωματεία του νησιού, η Λήμνος κατέκτησε αναβαθμισμένο ρόλο στον αθλητικό χάρτη του Στίβου πανελλαδικά, γεγονός που έλαβε και ανάλογης προβολής με τα σχόλια να είναι μόνο θετικά για τη συμμτοχή των Λημνιών σωματείων.

Στο σημερινό μας αφιέρωμα θα ασχοληθούμε με τους αθλητές και τις αθλήτριες που αγωνίστηκαν για την Ηφαιστία ενώ θα ακολουθήσει ένα ανάλογο για την ΑΕΛ, καθώς ο ρόλος και των δυο σωματείων στο αθλητικό γίγνεσθαι της Λήμνου, είναι καθοριστικός.

Δίνοντας το λόγο στους ίδιους τους πρωταγωνιστές, μας απαντούν για την εμπειρία της συμμετοχής στο Πανελλήνιο, τις διακρίσεις, τα μετάλλια, την Ηφαιστία αλλά και τη συμβολή του προέδρου, Σπύρου Μπούμπουρα.

Κώστας Δουβαλίδης: “Να ανεβάσω το σύλλογο όσο πιο ψηλά μπορώ”

Η “χρυσή” μεταγραφή της Ηφαιστίας, ο πρωταθλητής για δεύτερη σερί χρονιά, Κώστας Δουβαλίδης μας μιλά για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο αγώνισμα 60μ μετ εμποδίων, τους στόχους του, την Ηφαιστία, στέλνοντας ταυτόχρονα το δικό του μήνυμα στα νέα παιδιά.


Eίμαι πολύ ευχαριστημένος που κατάφερα για μια ακόμη χρόνια να γίνω πανελληνιονίκης!!Για εμένα είναι κάθε χρόνο μια καινούργια πρόκληση που θέλω να την καταφέρνω και δοξα τον θεό έρχεται αυτή η νίκη μέσα από πολύ δουλειά και επιμονή!!

Στόχος μου από εδώ και πήρα για την σεζόν του κλειστού στίβου είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Γλασκώβη στις 1-3 Μαρτίου!Βεβαια δεν σταματάνε εκεί οι στόχοι μου για την χρονιά καθώς έχουμε Ευρωπαικό πρωτάθλημα Εθνικών ομάδων το λεγόμενο Μπρούνο Τζάουλι και επίσης έχουμε και το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο τέλος του καλοκαιριού.

Θέλω να διακριθώ σε όλα με καλες εμφανίσεις και αν καταφέρω να μπω στο τελικό θα είναι σπουδαίο επίτευγμα για εμένα!!Βέβαια με τον καινούργιο μου σύλλογο τον Α.Ο Ηφαιστία και τον πρόεδρο μας τον κ.Σπύρο Μπούμπουρα πιστεύω ότι θα τα καταφέρω και θα ανεβάσω την σύλλογο όσο ψηλά μπορώ από την μεριά μου.


Το μήνυμα που θα ήθελα να περάσω στα παιδιά είναι να ασχοληθούν με τον στίβο γιατί ο στίβος είναι υγεία πρώτα από όλα!!Σου χαρίζει ωραίες στιγμές βέβαια με αρκετή δουλειά αλλά αυτή ανταμείβεται σε όλα τα επίπεδα και αξίζει να το ζήσουν!!

Μιχάλης Μερτζανίδης: “Περίμενα καλύτερη εμφάνιση απέναντι στον πρωταθλητή Ευρώπης”

Το γέννημα θρέμμα του Κοντοπουλίου, Μιχάλης Μερτζανίδης, μπορεί να μην κατάφερε να κερδίσει κάποιο μετάλλιο όμως πάντα θα είναι ένα ζωντανό παράδειγμα για τους νέους ανθρώπους. Στην επικοινωνία που είχαμε, μας μιλά για τα λάθη που του στέρησαν το μετάλλιο, την ανάπτυξη των ακαδημιών της Ηφαιστίας, το γήπεδο, ενώ μας αποκάλυψε ότι θα βρίσκεται στη Λήμνο τις επόμενες μέρες για να βοηθήσει τις ακαδημίες του συλλόγου και τα νέα παιδιά.


Προσωπικά, δεν πήγα όπως περιμενα, κάποια τεχνικά λάθη, έφεραν το κακό αποτέλεσμα, περίμενα καλύτερη εμφάνιση και να μαι στη δεύτερη θέση, καθως αντίπαλος ήταν ο Τέντογλου που είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης.

Η συνολική εμφάνιση της ομάδας ήταν πάρα πολύ καλή απ’ τα παιδιά που ήρθαν φέτος στο σύλλογο, ο κλειστός στίβος θα ‘χει συνέχεια για την ομάδα μας καθως ο αθλητής μας, Κώστας Δουβαλίδης θα συμμετάσχει το Ευρωπαικό Πρωταθλημα στη Γλασκώβη.

Οι ακαδημίες της ομάδας μας βρίσκονται σε ανάπτυξη καθώς υπάρχουν αρκετά παιδιά που έχουν έρθει στο άθλημα του στίβου, ενώ έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για να αποκτήσει το γήπεδο μας ταρτάν, κατι που είναι και η προυπόθεση για να ‘χουμε σωστές συνθήκες προπόνησης και να βγουν καλοί αθλητές του στίβου απ’ την Ηφαιστία!

Θα ταν καλό να δοκιμάσουν όλα τα παιδιά στη Λήμνο να ασχοληθούν με κάποιο άθλημα (στίβος,ποδόσφαιρο,μπάσκετ, κωπηλασία) και να εντάξουν τη γυμναστική στη ζωή τους .

Άννα Κατσαρώνα: ” Η ομάδα μας στηρίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να πετύχουμε μαζί τους στόχους.”

Ικανοποιημένη για την ατομική της επίδοση που την κατατάσσει στις καλύτερες αθλήτριες στην κατηγορία των γυναικών, η Άννα Κατσαρώνα, δίνει το δικό της στίγμα στην προσπάθεια που γίνεται από το σύλλογο ενώ θέτει και τους επόμενους της στόχους.


Η 4η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου κρίθηκε στο εκατοστό. Είμαι ικανοποιημένη με τον εαυτό μου. Το 8.81 αποτελεί ατομική επίδοση και με εντάσει στις καλύτερες αθλητριες στην κατηγορία των γυναικών.

Καθημερινά δουλεύω μαζί με τον προπονητή μου κύριο Χήτα για να βελτιωθώ ακόμα περισσότερο και φαίνεται πως η προσπάθεια μας αποδίδει καθώς σε κάθε αγώνα κάνω ατομικό ρεκόρ. Αυτό δείχνει πως υπάρχει εξέλιξη στην δουλειά μας και πιστεύω ο,τι έχω ακόμα περισσότερες δυνατότητες.

Τώρα ξεκινάει η προετοιμασία για τον ανοιχτό στίβο και θέλω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό ώστε να φτάσουμε σε πανελλήνιο μετάλλιο. Πλέον ανήκω στον σύλλογο ΑΟ ΗΦΑΙΣΤΊΑ ΛΗΜΝΟΥ.

Η ομάδα μας στηρίζει με τον καλύτερο τρόπο έτσι ώστε να καταφέρουμε να πετύχουμε μαζί τους στόχους μας. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον πρόεδρο του συλλόγου κύριο Σπύρο Μπουμπουρα για την οικονομική στήριξη που μας παρέχει προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας.

Θανάσης Παρασκευάς: “Απίστευτη η εμπειρία συμμετοχής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα”

Από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, θα ήθελα να κρατήσω αυτή την απίστευτη εμπειρία. Είναι άλλο να το παρακολουθείς από την τηλεόραση και άλλο να αγωνίζεσαι μέσα στο ΣΕΦ.

Είμαι ευχαριστημένος από τον αγώνα μου αν και στάθηκα άτυχος στον προκριματικό του μήκους, κάνοντας δυο άκυρες προσπάθειες και η επίδοση που έκανα δε με αντιπροσωπεύει. Βέβαια η χρονιά μου δε τελειώνει εδώ, σε ένα πρωτάθλημα που δεν είναι της κατηγορίας μου.

Επόμενος σταθμός είναι το Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα, το διασυλλογικό και το πανελλήνιο πρωτάθλημα δεκάθλου και γιατί όχι να μην κυνηγήσω και το πανελλήνιο ρεκόρ.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω αρχικά τους προπονητές μους για την τρομερή βοήθεια που μου προσφέρουν και το σύλλογο μου την Ηφαιστία για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη που μου δίνουν κάτι που ελπίζω να τους το ανταποδόσω.

Γκαλήπ Φαϊκογλου: “Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα με κάνει πιο πλούσιο σε εμπειρίες και γνώσεις”

Ο κλειστός στίβος ίσως να μην πήγε τόσο καλά αν και ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση αγωνιστικά αλλά έπαιξαν ρόλο και διάφορα άλλα που μου στέρησαν το μεγάλο άλμα και το πανελλήνιο ρεκόρ Κ18 που κρυβόταν πίσω από τα άκυρα άλματα μου.

Η μόνη έγκυρη προσπάθεια που έπρεπε να κάνω, γράφτηκε στα 6.93 στην ημερίδα της Θεσσαλονίκης ενώ την τελευταία ευκαιρία είχα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στο ΣΕΦ, όπου η αστάθεια στη φόρα, με οδήγησε στα άκυρα άλματα.

Έχουμε ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία για τη βελτίωση στη φορά μου για να γίνει αυτό που πρέπει να γίνει.

Διαβάστε επίσης

Σήκωσαν τη Λήμνο ψηλά

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.