Ομιλία για το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου στο Μαρούλα

0

Ενημερωτική Ομιλία με θέμα ‘Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου (ΣΕΕ) – Διάγνωση και Αντιμετώπιση’ θα πραγματοποιηθεί για 1η φορά στο Δήμο Λήμνου, τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου στις 19.00 στο κινηματοθέατρο «Μαρούλα» στη Μύρινα, από τη διαιτολόγο κα Βότση Ειρήνη, τον ψυχολόγο κο Κεχαγιά Πέτρο και τον γαστρεντερολόγο κο Ανδρεάδη Ιωάννη.

Η είσοδος στο κοινό είναι δωρεάν.

Αναλυτικά η πρόσκληση αναφέρει:

Το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου αποτελεί μία πολύ συχνή διαταραχή που μπορεί να επηρεάσει τον καθένα μας με διαφορετικούς τρόπους. Περίπου το 20% του πληθυσμού πάσχουν από συμπτώματα ΣΕΕ κάποια στιγμή της ζωής τους. Εμφανίζεται σε όλες τις ηλικίες και υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν το ΣΕΕ και η διατροφή είναι μόνο ένας από αυτούς. Άλλοι παράγοντες περιλαμβάνουν το στρες, τις ορμονικές διαταραχές, τα φάρμακα και τις διατροφικές αλλεργίες.

Συνήθως εμφανίζεται με συμπτώματα εντερικών διαταραχών όπως διάρροια, δυσκοιλιότητα ή και τα δύο εναλλάξ, καθώς και αίσθηση φουσκώματος και κοιλιακό πόνο κολικού τύπου! Η διατροφή και ο τρόπος ζωής αποτελούν παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν ή να επιδεινώσουν τα συμπτώματα του ΣΕΕ, οπότε είναι παράγοντες που πρέπει να προσέξουμε τόσο στα πρώιμα, όσο και στα μεταγενέστερα στάδια αντιμετώπισης της πάθησης.

Στην ομιλία θα πραγματοποιηθεί σφαιρική προσέγγιση του θέματος από ιατρό, διαιτολόγο και ψυχολόγο.

Ομιλήτρια – Συντονίστρια

Βότση Ειρήνη Χρυσοβαλάντου
Διατροφολόγος / Διαιτολόγος MSc.

Καλεσμένοι Ομιλητές

Ανδρεάδης Ιωάννης

Γαστρεντερολόγος – Ηπατολόγος

Κεχαγιάς Πέτρος
Ψυχολόγος / Ψυχοθεραπευτής MSc.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.