ΑΕΛ Λήμνου: Κρατάνε το στίβο ψηλά

0
Όσες γραμμές και να γραφτούν, συνήθως μετά από επιτυχίες και διακρίσεις σε κορυφαίες διοργανώσεις όπως το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, η προσπάθεια των αθλητών και αθλητριών όλο το προηγούμενο διάστημα, οι θυσίες αλλά και οι κόποι, είναι αυτά που ανταμείβονται αλλά και να δικαιώνονται.

Την προηγούμενη εβδομάδα, αθλητές και αθλήτριες της ΑΕΛ και της Ηφαιστίας, σήκωσαν τη Λήμνο ψηλά, προκαλώντας συγκίνηση και θαυμασμό από τους κατοίκους του νησιού.

Στο σημερινό μας αφιέρωμα, εξέχουσα θέση έχει το σωματείο της ΑΕΛ που εδώ και χρόνια υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο το μαζικό ερασιτεχνικό αθλητισμό, μέσα από τα διάφορα αθλητικά τμήματα, προσπάθειες που επιβεβαιώνονται με διακρίσεις και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Πιο συγκεκριμένα, το χάλκινο μετάλλιο στη σφαιροβολία με ατομικό ρεκόρ στα 13.77, κέρδισε η 24χρονη φοιτήτρια, Χρυσάνθη Μαρκοπούλου, ύστερα απο εξαιρετική εμφάνιση.

Τη 12η θέση στην τελική κατάταξη στο αγώνισμα της σφαιροβολίας, κατέλαβε η 21χρονη Μαρία Τζαλίλη, με βολή στα 10.47μ, που συμμετείχε για πρώτη φορά στους αγώνες, τη στιγμή που το κύριο αγώνισμα της είναι η σφυροβολία.

Τέλος, ο Μιχάλης Κολώνας, ο νεότερος ηλικιακά της παρέας, με ατομικό ρεκόρ, κατετάγη στη 12η θέση από τους 29 αθλητές, ενώ στάθηκε άτυχος αφού έχασε τον τελικό για 24 κλάσματα του δευτερολέπτου.

Ο λόγος στους πρωταγωνιστές

Σε επικοινωνία που είχαμε με τους πρωταγωνιστές της ΑΕΛ, μας μίλησαν για την εμπειρία της συμμετοχής, την ομάδα αλλά και τους στόχους.

Χρ.Μαρκοπούλου: “Η θέληση και το πείσμα μου δίνουν δύναμη, σε αντίξοες συνθήκες”


Χάλκινο μετάλλιο στο 33ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου είναι μια διάκριση που προήλθε μετά από προσπάθεια και κόπο, καταφέρνοντας για πρώτη φορά διπλό ατομικό ρεκόρ στην ίδια διοργάνωση κάτι που αποτελεί την βάση για τους επόμενους στόχους.

Φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής έχω κάνει μεταγραφή από την ομάδα της Σ. Κ. Α Δράμας στην Α. Ε. Λήμνου για να μπορέσω να συνδυάσω τις σπουδές μου με το άθλημα που αγαπάω αλλά και να βοηθήσω την ομάδα στίβου του νησιού.

Αν και οι συνθήκες στις οποίες προπονούμαι είναι αντίξοες (προπονητικός χώρος ), η θέληση και το πείσμα ήταν αυτά που μου δώσανε την δύναμη για το αποτέλεσμα αυτό έχοντας την πολύτιμη βοήθεια του κ. Νίκου Καρύδη στην πορεία μου αυτή για όσο διάστημα βρίσκομαι στην ομάδα Α. Ε Λήμνου.

Όντας αθλητρια αρκετά χρόνια έχω μάθει να προπονούμαι σε δύσκολες καιρικές συνθήκες κάτι που με πεισμωνει αρκετά. Πως μπορείς άλλωστε να ξεχάσεις από που ξεκίνησες και που θες να φτάσεις? Η κατάκτηση ενός μεταλλίου αποτελεί μεγάλη παρακίνηση αλλά η συμμετοχή σε τέτοιους αγώνες απέναντι σε ισοτιμες αθλήτριες είναι μια μεγάλη ικανοποίηση. Συμμετέχοντας σε τέτοιες διοργανώσεις αποκτάς εμπειρίες αλλά και θέληση για να καταφέρεις κάτι μεγαλύτερο. Επόμενος στόχος μεγαλύτερες διοργανώσεις σε Ευρωπαϊκό αλλά και Παγκόσμιο επίπεδο όπως οι Ολυμπιακοι Αγώνες

Μαρία Τζαλίλη: “Ευχαριστώ την ΑΕΛ που ναι πάντα δίπλα μου”


Δεν υπάρχουν λόγια που να μπορούν να περιγράψουν την εμπειρία μου στο 33ο πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου οπως την έζησα φέτος.

Όντας η πρώτη μου φορά που έλαβα μερος σε αυτο το πρωτάθλημα, προσπάθησα να μαζεψω οσες περισσότερες στιγμές μπορούσα. Η 12η θέση και ένα ατομικό ρεκόρ στον τελικό της σφαιροβολιας, ενα δευτερεύον αγώνισμα για εμένα (κύριο αγωνισμα σφυροβολια) με κανει ιδιαίτερα χαρούμενη και μου δίνει δύναμη για τη συνέχεια για την προετοιμασία του ανοιχτού στίβου. Επόμενος σταθμος, ειναι το χειμερινό Κύπελλο ριψεων και τα 2 πανελληνια πρωταθλήματα με στόχο μια θέση στην 8αδα του τελικού. Ολα αυτα δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρις την βοήθεια του προπονητή μου και Φυσικά την στήριξη του σύλλογου μου ΑΕΛ, οι οποιοι είναι πάντα δίπλα μου σε οτι και αν χρειαστώ!

Μιχάλης Κολώνας:” Το πανελλήνιο πρωτάθλημα, η πιο δυνατή εμπειρία”


Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, στο οποίο συμμετέχω για δεύτερη φόρα, δεν παύει να είναι απο τις πιο δυνατές εμπειρίες μου.

Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την επίδοση μου δεδομένων των συνθηκών που προπονούμαι.Το ατομικό μου ρεκορ στο κλειστό, μου δίνει ελπίδες για τους επόμενους αγώνες μου με κύριο στόχο την διάκριση μου στο Πανελλήνιο Παίδων.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή μου και την ομάδα μου εξασφαλίζοντας περισσότερους βαθμούς γι’αυτους.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.