Η «Νίκη για τη Λήμνο», προτεραιότητα για την Ελεονώρα Γεώργα.

0
Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, στο ξενοδοχείο Διαμαντίδης, άνθρωποι που προέρχονται από διαφορετικές πολιτικές καταβολές, απλοί πολίτες αλλά και προβεβλημένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, παρακολούθησαν την παρουσίαση της υποψήφιας Δημάρχου Λήμνου, Ελεονώρας Γεώργα, μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού.

Η υποψήφια Δήμαρχος, Ελεονώρα Γεώργα αφού ανέβηκε στο βήμα και ευχαρίστησε τον κόσμο για τη στήριξη που της δίνουν, παρουσίασε τις βασικές αρχές και αξίες που διέπουν και την ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού «Νίκη για τη Λήμνο» ενώ ταυτόχρονα προβλήθηκε ολιγόλεπτο βίντεο μέσω του οποίου δίνεται το στίγμα της παράταξης.

Το λογότυπο του συνδυασμού

Είμαστε μόνο Λήμνος

Με κεντρικό σλόγκαν το «Είμαστε μόνο Λήμνος», η Ελεονώρα Γεώργα συμπυκνώνει την πολιτική γραμμή της δημοτικής παράταξης που θα διεκδικήσει το Δήμο Λήμνου στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τι είμαστε; Τι Θέλουμε

Η Ιδρυτική διακήρυξη

Ο ΔΗΜΟΣ

 Η λέξη δήμος μας παραπέμπει συνειρμικά στη χρυσή εποχή του κλασικού ελληνισμού. Τότε που κάθε εξουσία προερχόταν από τον πολίτη και απευθυνόταν στον πολίτη.

Ο δήμος στις μέρες μας οφείλει και πρέπει να αποτελέσει τον πυρήνα τηςδημοκρατίας.

Ενεργοποιούμε το θεσμό της «Συνέλευσης των δημοτών».

Σε κρίσιμα και σημαντικά ζητήματα που αφορούν το παρόν και κυρίως το μέλλον της Λήμνου

  • Οι δημότες ενημερώνονται
  • Οι δημότες συμμετέχουν
  • Οι δημότες γίνονται ενεργοί
  • Οι δημότες ελέγχουν τη δημοτική εξουσία ουσιαστικά.

Το δημοτικό κατάστημα είναι το σπίτι των δημοτών .

Οι πόρτες του δήμου ανοίγουν για όλους τους δημότες.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Οι δημοτικοί άρχοντες ενεργούν για λογαριασμό των δημοτών και λογοδοτούν στους δημότες.

Πρέπει να τους χαρακτηρίζει ηκοινωνική ευαισθησία και η διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς στο σύνολο των πολιτών.

Η ακεραιότητα και η εντιμότητά τους είναι αυτονόητη.

Οι δημοτικοί άρχοντες οφείλουν να εκφράζονται δημόσια.

Οι υπόγειες διαδρομές, οι σκοτεινές συμφωνίες και οι κομματικές συναγωγές είναι αδιανόητες για το δήμο της Λήμνου.

Οι δημοτικοί άρχοντες είναι υπηρέτες όλων των δημοτών, νέων, ηλικιωμένων, ανδρών και γυναικών.

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΗΣ

Οι δημότες πληρώνουν τα δημοτικά τέλη και σ’αυτούς οφείλουμε να παρέχουμε υπηρεσί-ες υψηλού επιπέδου με στόχο την αναβάθμιση της καθημερινότητάς τους.

Τους δημοτικούς υπαλλήλους πρέπει να διακρίνει η εργατικότητα, η ευσυν­ειδησία και κυ-ρίως η κοινωνική ευαισθησία.

Η δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη να πατάξει το καρκίνωμα της γραφειοκρατίας, η οποία ταλαιπωρεί το δημότη.

Η δημοτική αρχή δημιουργεί και συγκροτεί την «Επιτροπή επίλυσης διαφορών», όπου μπορεί να προσφύγει άμεσα ο κάθε δημότης που θεωρεί ότι αδικείται.

Στην επιτροπή αυτή μετέχουν υποχρεωτικά

  • Εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου
  • Εκπρόσωπος των εργαζομένων του δήμου
  • Νομικός σύμβουλος του δήμου

Οι δημότες απευθύνονται σε ανθρώπους με ονοματεπώνυμο και όχι στην απρόσωπη και πολυδαίδαλη γραφειοκρατία.

ΔΗΜΟΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ

Η κεντρική πολιτική εξουσία (κυβέρνηση) είναι εκείνη που έχει την ευθύνη του σχεδιασμού και της εφαρμογής των αρχών και των νόμων που διέπουν το κράτος.

Η Περιφέρεια, ως φορέας υλοποίησης αναπτυξιακών προγραμμάτων και διαχείρισης χρηματοδοτικών εργαλείων, είναι πολύτιμος συνεργάτης της δημοτικής αρχής.

Με την κεντρική πολιτική εξουσία και την Περιφέρεια διατηρούμε αρχές συνεργάτη και όχι σχέσεις υποτέλειας.

Το «χρώμα» της κεντρικής πολιτικής εξουσίας δεν μας ενδιαφέρει, όπως επίσης δεν μας ενδιαφέρουν οι πολιτικές «αποχρώσεις» των αιρετών προσώπων της Περιφέρειας.

Ελέγχουμε την αποτελεσματικότητά τους σε ό,τι αφορά το νησί μας και διεκδικούμε με τρόπο απόλυτο, νόμιμο και αποφασιστικό την υλοποίηση των αιτημάτων μας.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η Εκκλησία διαχρονικά αποτελεί στοιχείο κοινωνικής συνοχής.

Η κοινωνική της δράση και ευαισθησία είναι αδιαμφισβήτητη.

Η δημοτική αρχή οφείλει και υποχρεούται να διατηρεί σχέσεις αλληλοκατανόησης και συνεργασίας με την τοπική Εκκλησία.

Αυτή άλλωστε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα το ποίμνιό της.

Η κοινή δράση δήμου και Εκκλησίας είναι τόσο απαραίτητη και αναγκαία όσο και αυτονόητη.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

Η Λήμνος διαθέτει σημαντικούς αλλά σχεδόν άγνωστους αρχαιολογικούς χώρους που οι απαρχές τους ξεκινούν από τους προϊστορικούς χρόνους.

Πολιόχνη, Ιερό των Καβείρων, Κουκονήσι, Ηφαιστία, Κάστρο της Μύρινας, προϊστορικοί οικισμοί και μουσεία μπορούν να αποτελέσουν σημαντικούς πόλους έλξης τουριστών.

Η φιλοξενία και περιήγηση σημαντικών προσωπικοτήτων–διαμορφωτών της κοινής γνώμης από το χώρο της επιστήμης, των τεχνών και της δημοσιογραφίας θα αποτελέσει προτεραιότητα της νέας δημοτικής αρχής.

Στόχος η δωρεάν προβολή του νησιού, μέσα από άρθρα, ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια, αναρτήσεις στο διαδίκτυο και συνεντεύξεις στα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ.

ΔΗΜΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οι καλές τέχνες καλλιεργούν και εξευγενίζουν την ψυχή. Ο δήμος στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια καλλιτεχνικής έκφρασης του κάθε πολίτη, για κάθε δραστηριότητα (εικαστικές τέχνες, μουσική, χορός, φωτογραφία, θέατρο).

Ο δήμος ενισχύει και ενθαρρύνει κάθε συλλογική ή ατομική δραστηριότητα που στόχο έχει την ανάπτυξη κάθε είδους τέχνης και την προβολή της πολιτιστική μας παράδοσης. Στηρίζει ηθικά και με όλα τα μέσα που διαθέτει αθλητικές ομάδες και αθλητές που γίνονται πρεσβευτές αναγνωρισιμότηταςτου νησιού.

Ενισχύεται ο κοινωνικός ρόλος του μαζικού αθλητισμού με την οικονομική αρωγή του δήμου.

ΔΗΜΟΣ, ΑμεΑ ΚΑΙ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Τα άτομα με αναπηρία, οι ηλικιωμένοι και οι οικονομικά ασθενείς δημότες αποτελούν κρί-σιμους κρίκους της κοινωνικής συνοχής.

Ο δήμος μέσω επιδοτούμενων κοινωνικών προγραμμάτων οφείλει να αποδεικνύει καθημε-ρινά, κάνοντάς το πράξη, ότι πρωταρχικός στόχος του και προορισμός είναι ο άνθρωπος.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Οι περιβαλλοντικές συνθήκες και το μικροκλίμα του νησιού συντελούν στην παραγωγή κορυφαίων ποιοτικών προϊόντων και αποτελούν ευλογία.

Ο δήμος οφείλει να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία του marketing (προώθηση και διαφήμιση, δημιουργία brands) για την προώθηση των λημνιακών προϊόντων και τη δημιουργία αναγνωρισιμότητας με επιδίωξη την τοποθέτησή τους στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Η εξωστρέφεια του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα, είναι μονόδρομος,συμβάλλοντας στην οικονομική ευμάρεια της τοπικής κοινωνίας και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο τουρισμός αποτελεί τη «βαριά βιομηχανία» της Λήμνου.

Η προώθηση του τουριστικού προϊόντος αποτελεί στόχο της δημοτικής αρχής.

Η ΑΜΚΕ «Λήμνος Τουριστική» είναι βασικό εργαλείο για τη διαφήμιση και την προώθηση του τουριστικού προϊόντος σε συνεργασία με ειδικούς.

Ο δήμος θα ενθαρρύνει και θα υποστηρίξει την ανάπτυξη του λεγόμενου εναλλακτικού τουρισμού(αγροτουρισμός, θρησκευτικός, γαστρονομικός, θαλάσσιος, περιπατητικός, συνεδριακός) με στόχο τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Η Λήμνος γίνεται πρότυπο τουριστικής ανάπτυξης.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Οι πεντακάθαρες παραλίες, τα κρυστάλλινα νερά, η ανέγγιχτη φυσική ομορφιά του νησιού προστατεύονται κι αποτελούνκληρονομιάπρος τους απογόνους μας.

Ο δήμος θα κινηθεί στην κατεύθυνση της ορθολογικής διαχείρισης των υδάτινων πόρων.

Επιμορφωτικά σεμινάρια, ενημερωτικές καμπάνιες για την προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν μια από τις προτεραιότητες του δήμου, με έμφαση στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X