Διορισμός 2ου αναισθησιολόγου, επιδόματα επικουρικών και προσλήψεις μόνιμων η λύση για το Νοσοκομείο

0
Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Λήμνου καταγγέλλει τις προσωρινές λύσεις που δίνονται σε πάγιες ελλείψεις του Νοσοκομείου και απαιτεί ουσιαστικές λύσεις, τόσο για τη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό όσο και για την παροχή στους επικουρικούς γιατρούς που υπηρετούν των επιδομάτων που δικαιούνται.

Σχετικά με το πρόβλημα του συναδέλφου επικουρικού γιατρού αναισθησιολόγου του Νοσοκομείου Λήμνου  ο οποίος είχε υποχρεωθεί σε συνεχόμενες εφημερίες για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 60 ημερών από τις 21 Ιανουαρίου που υπηρετεί στο νοσοκομείο του νησιού, φαίνεται ότι αυτό λύνεται κάτω από τις πιέσεις και διαμαρτυρίες, μόνο για το μήνα Απρίλιο.

Δεν ξέρουμε κατά πόσο θα δίνεται παρόμοια λύση και το επόμενο χρονικό διάστημα. Το κυριότερο, δεν εξασφαλίζεται ουσιαστική λύση στο πρόβλημα που μπορεί να έλθει μόνο με τον διορισμό δεύτερου αναισθησιολόγου στο νοσοκομείο του νησιού μας.

Σημειώνουμε ότι παρόμοιο πρόβλημα είχε αντιμετωπίσει και ο αναισθησιολόγος που υπηρετούσε στο νοσοκομείο της Λήμνου πριν 5 χρόνια, το 2014. Αυτό δείχνει ότι η υποχρηματοδότηση της Υγείας και των νοσοκομείων και η υποστελέχωσή τους σε ιατρικό προσωπικό και όχι μόνο, είναι διαχρονική και οφείλεται στην ανθυγιεινή πολιτική όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων που υπηρετούν την εμπορευματοποίηση της Υγείας του λαού.

Παράλληλα, στηρίζουμε το αίτημα των επικουρικών γιατρών του νοσοκομείου του νησιού μας, ώστε, με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, να παρέχεται σε όλους το επίδομα που προορίζεται για τους επικουρικούς ιατρούς των ακριτικών νησιών μας, ως ένα κίνητρο παραμονής τους στα νοσοκομεία των νησιών.

Το γεγονός ότι τέτοια επιδόματα δεν παρέχονται σε όλους, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι υπάρχουν ειδικότητες ιατρών που δεν είναι στελεχωμένες με 2 ή τρεις ιατρούς με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τέτοια προβλήματα όπως αυτό του αναισθησιολόγου, δείχνει ότι όσοι από την κυβέρνηση μιλούν για κίνητρα και στήνουν επιτροπές, στην ουσία «πουλούν φύκια για μεταξωτές κορδέλες». Τέτοιου είδους προβλήματα, συνιστούν αντικίνητρα και όχι κίνητρα για να έρθουν γιατροί στο νησί.

Καταγγέλουμε την πολιτική της κυβέρνησης και όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων που οδηγούν σε αφανισμό το νοσοκομείο του νησιού μας και απαιτούμε:

  • Άμεσα τοποθέτηση δεύτερου αναισθησιολόγου στο Νοσοκομείο Λήμνου
  • Τα όποια επιδόματα, να δίνονται σε ΟΛΟΥΣ τους επικουρικούς γιατρούς ως κίνητρο.
  • Άμεσα κάλυψη του Νοσοκομείου Λήμνου με όλο το μόνιμο ιατρικό και λοιπό προσωπικό που προβλέπει ο ισχύων Οργανισμός.
  • Νέο Οργανισμό για το Νοσοκομείο Λήμνου, σύμφωνα με τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X