This is not a drill

0

Του Γιώργου Τσαρδανίδη

C:\Users\Γρηγόρης\Documents\ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΑ\Περιοδικά\This is not a drill\εικόνες\ecosistemi_400x225_0013_savana.jpg

22 Απριλίου ημέρα του πλάνητη.  Έχει σημασία αυτό πιο μετά θα δείτε. Πολύ μακρινοί συγγενείς μου από την Αμερική ήρθαν στην εδώ για να επανασυνδεθούν με την Ελλάδα και να κάνουν διακοπές για το Πάσχα. Είχαμε πολλά να πούμε. Ήμουν διψασμένος να μάθω τι γίνεται στην Αμερική και αυτοί διψασμένοι να μάθουν τι γίνεται στην Ελλάδα. Για μέρες κάναμε βόλτες και μιλάγαμε για πράγματα δεν μπορώ να απορυθμίσω. Όταν κάτσαμε σε ένα καφέ τους έκανα μία πολύ απλή ερώτηση.

C:\Users\Γρηγόρης\Documents\ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΑ\Περιοδικά\This is not a drill\εικόνες\img41804_0fb3d4e215a863a3462d66db0091f3b0.jpg

Εσείς νιώθετε διαφορά στην καθημερινή σας ζωή με τις πολιτικές το Τραμπ; Η απάντηση δεν ήρθε άμεσα και πήγε στην αντίθεση των γονιών που ήθελαν πιο «light» δημοκρατικούς σε σχέση με την κόρη που στήριζε αποφασίστηκα τον Μπέρνι Σάντερς. Ήταν στο ίδιο στρατόπεδο αλλά ήταν διαιρεμένοι. Ήθελα να ελαφρύνω το κλίμα και ανέφερα ότι όπως και να χει ο Τραμπ θα φύγει σίγουρα σε 5 χρόνια. Τα μάτια όλων του τώρα γυάλιζαν. Θα ναι πολύ αργά τότε μου είπαν. Γιατί; Δεν αφήσει να γίνει ομαλή μετάβαση της εξουσίας; – Όχι , δεν είναι αυτό…

C:\Users\Γρηγόρης\Documents\ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΑ\Περιοδικά\This is not a drill\εικόνες\1200px-Nighthawks_by_Edward_Hopper_1942.jpg

Το περιβάλλον. Όταν έφυγε από την συμφωνία του Παρίσιου καταδίκασε την ανθρώπινη ζωή στον πλανήτη. – Δεν ήξερα ότι ήταν τόσο σοβαρά τα πράγματα. – Πριν κάποιο καιρό βγήκε μία έκθεση  από πολλούς επιστήμονες που έγραφε πως άμα σε 10 με 12 χρόνια δεν γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα ξεκινάει η διαδικασία αφανισμού χωρίς επιστροφή.

C:\Users\Γρηγόρης\Documents\ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΑ\Περιοδικά\This is not a drill\εικόνες\BlackHole_2880x1500_Lede-2880x1500.jpg

Τον Τραμπ και τον κάθε Τραμπ δεν τον ενδιαφέρει. Η κοπέλα λέει ότι δεν μπορούμε να ξέρουμε άμα το κάνει επειδή είναι διαβολικός. Μπορεί κάποια στιγμή να συνειδητοποιεί τον κίνδυνο και άλλες φορές να αποφασίζει να το ξεχάσει. Όπως δυστυχώς τείνουν να κάνούν πολλοί άνθρωποι και εμείς ανάμεσα τους.

Ξαφνικά οι πυρκαγιές στο Μάτι, στην Καλιφόρνια ακόμα και ο συνεχές σκοτεινός ουρανός στα πρόθυρα του Μάι έβγαζαν νόημα. Πρώτο αντανακλαστικό, έκανα χιούμορ. –Υποθέτω ότι ο Μιγιαζάκι κάτι ήξερε όταν έφτιαξε την Πριγκίπισσα Μονονόκε και την Ναυσικά της Κοιλάδας των ανέμων. – Υποθέρω τώρα πως οι τύποι στον δρόμο με τις πινακίδες «Έρχεται το τέλος του κόσμου» δεν είναι τόσο γελοίοι πια.

C:\Users\Γρηγόρης\Documents\ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΑ\Περιοδικά\This is not a drill\εικόνες\princess_mononoke_artwork_character_03.jpg

Όταν τελικά γύρισα σπίτι τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Γενικά αναρωτιόμουν πολύ βαθιά μέσα τι Πραγματικά ισχύει γύρω μου και τι όχι. Δυστυχώς ή ευτυχώς έπρεπε να σταματήσω γιατί είχα ένα ραντεβού σε μισή ώρα.

C:\Users\Γρηγόρης\Documents\ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΑ\Περιοδικά\This is not a drill\εικόνες\the-scream.jpg

Ήταν μόνο διακοπές και δεν το ήθελα αυτό. Εγώ απλά ήθελα να μοιραστώ και να μάθω περισσότερα. Γιατί έπρεπε να κουβαλάω αυτόν τον σταυρό και ήταν και πάσχα. Μακάρι να ερχόταν μετά η ανάσταση. Δεν του δίνω πολλές πιθανότητες αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Ξαφνικά έβγαζε νόημα και ένα πολύ παράξενο άτομο που είχα γνωρίσει στα πολιπολιτιστικά Εξάρχεια που έκανε μελέτη για τον μοντέρνο τρόπο ζωής που εφαρμόζεται με βία στους ντόπιους και η κλιματική αλλαγή που τους επηρεάζει. στις ακτές τις Άπω Ανατολής.

C:\Users\Γρηγόρης\Documents\ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΑ\Περιοδικά\This is not a drill\εικόνες\steki-metanaston.jpg

C:\Users\Γρηγόρης\Documents\ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΑ\Περιοδικά\This is not a drill\εικόνες\greenpeace-coke-marine-pollution__1264x568_q85_crop_subsampling-2.jpg

Απότομα μου ήρθαν μνήμες από τα παιδικά μου Πάσχα. Το να χάνω ή να κερδίζω στα κόκκινα αυγά. Οι αναγκαστικές αλλεργίες. Να περιμένω υπομονετικά να τελειώσει η εκκλησία για να παίξω. Να μην θέλω να κοιμηθώ το μεσημέρι του Σαββάτου για το ξενύχτι και μετά να μην μπορώ να μείνω ξύπνιος το βράδυ στην γιορτή.

C:\Users\Γρηγόρης\Documents\ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΑ\Περιοδικά\This is not a drill\εικόνες\red-easter-eggs.jpg

Πώς φτάσαμε από το ένα στο άλλο; Σε 10-12 χρόνια που θα έχουν περάσει όλα αυτά και μάλλον θα είναι καλά ας το δούμε όλοι μαζί.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X