Κυριακάτικος βοτανικός περίπατος και φωτογραφικός διαγωνισμός από το πρόγραμμα Terra Lemnia

0
Το πρόγραμμα Terra Lemnia προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε έναν ανοιξιάτικο βοτανικό περίπατο μέσα απ’ το πανέμορφο Δάσος των Βελανιδιών ανάμεσα στα χωριά Ρεπανίδι-Κοντοπούλι.

Ξεναγοί μας στη βόλτα θα είναι η επίκ. καθηγήτρια Μαρία Πανίτσα (Τμήμα Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών) και ο Dr. Stefan Meyer (Πανεπιστήμιο Göttingen), οι οποίοι θα μας παρουσιάσουν τα σημαντικότερα φυτικά είδη, θα μας εξηγήσουν τα διαφορετικά χαρακτηριστικά των φυτικών ειδών που θα ανακαλύψουμε, θα μας δώσουν πληροφορίες σχετικά με τις αρωματικές, φαρμακευτικές τους ιδιότητες και θα μας αποκαλύψουν μυστικά που κρύβονται σε αυτό το φυσικό »σεντούκι» χλωρίδας που διαθέτει το νησί.

Κατά τη διάρκεια του περιπάτου θα διεξαχθεί μέσω Instagram ο φωτο-διαγωνισμός #lemnosgo με τις δικές σας φωτογραφίες από βότανα και φυτά που θα »συλλάβει» ο φακός σας στη διαδρομή!

Ο κάτοχος της φωτογραφίας που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα like μέχρι τις 15 Μαϊου θα κερδίσει ένα δώρο έκπληξη!!

Καθ’όλο τον περίπατο θα διατίθενται νερό και αναψυκτικά στους συμμετέχοντες, ενώ θα απολαύσουμε όλοι μαζί μια σειρά από παραδοσιακές χειροποίητες πίτες!

Σημείο συνάντησης είναι η πλατεία Ρεπανιδίου την Κυριακή 12/5 στις 10:00. Θα υπάρχει δωρεάν μεταφορά με πούλμαν από τη Μύρινα. Η αναχώρηση θα γίνει από την πλατεία ΚΤΕΛ της Μύρινας στις 9:30.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον τοπικό μας συνεργάτη κ.Ζαφειρίου στο τηλ. 6945539188 και στο email [email protected]

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X