Σε κλίμα συνεργασίας η συζήτηση των υποψήφιων Δημάρχων με το Σύλλογο Εστίασης

0
Δελτίο τύπου εξέδωσε ο Σύλλογος Εστίασης και Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Λήμνου με το οποίο μας ενημερώνει για το περιεχόμενο της συζήτησης με τους υποψήφιους Δημάρχους η οποία διεξήχθη σε κλίμα συνεργασίας.

Διαβάστε την ανακοίνωση

Πραγματοποιήθηκε χτες 13/5 η ανοιχτή συζήτηση τους συλλόγου μας με τους υποψήφιους δημάρχους των επερχόμενων δημοτικών εκλογών. Ευχαριστούμε θερμά, όλους τους υποψηφίους που ανταποκρίθηκαν και παρεβρέθηκαν στο κάλεσμα μας.
Συζητήσαμε σε ένα πολύ καλό κλίμα, με σκοπό όχι να πολώσουμε, ούτε να δημιουργήσουμε ανταγωνιστικό κλίμα, ανάμεσα στους προγραμματικούς σχεδιασμούς των υποψηφιών, αλλά για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δημιουργήσουμε κλίμα συνεργασίαςκαι εμπιστοσύνης, το οποίο οι υποψήφιοι δεσμεύτηκαν ότι θα συνεχίσουμε και μετά το πέρας των εκλογών.
Τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν, και τα οποία προήλθαν ως αποτέλεσμα της γενικής συνέλευσης του συλλογου μας, είναι τα εξής:


-Υψηλό κόστος λειτουργίας επιχειρήσεων, κλιμακούμενα τέλη υδρευσης.
-Απουσία δημόσιων αποχωρητηρίων, στην αγορά Μύρινας.
-Θέματα καθαριότητας, αποκομιδή/συλλογή απορρυμάτων, κυρίως στην Βορειοανατολική πλευρά του νησιού.
-Έλλειψη χώρου σταθμευσης στην Μύρινα (πρόταση για δημιουργια χώρου σταθμευσης, εντος του κτήματος Μητρόπολης στην Μύρινα.)
-Νομικό κενό, στην λειτουργία επιχειρήσεων σχετικά με τα θαλάσσια σπορ.
-Πεζοδρόμηση του Ρωμέϊκου από την πρώτη Ιουνίου.
-Πρόταση για ξεχωριστό κωδικό στα δημοτικά τέλη επιχειρήσεων, ώστε αυτά να αποδίδονται σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης

Δέσμευση Ελεονώρας για καλή σχέση με το Σύλλογο

Ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του συλλόγου καταστηματαρχών εστίασης, η υποψήφια δήμαρχος Λήμνου Ελεονώρα Γεώργα με υποψηφίους συμβούλους της συμμετείχαν τη Δευτέρα 13/5 στην ανοιχτή αυτή συζήτηση.Κατά τη διάρκειά της,  οι επαγγελματίες εξέφρασαν την έντονη αγωνία τους για το υψηλό κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεών τους,τα τέλη ύδρευσης,τη νομοθεσία που διέπει την ανάπτυξη της δραστηριότητας στις παραλίες,θέματα καθαριότητας,χώρων στάθμευσης στην πόλη της Μύρινας κ.α.
Η υποψήφια δήμαρχος ,αφού τοποθετήθηκε συγκεκριμένα για κάθε θέμα, διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους του συλλόγου ότι η σχέση της νέας δημοτικής αρχής μαζί τους θα είναι τακτική και με στόχευση την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο.
Οι επαγγελματίες εστίασης συνιστούν νευραλγικό κομμάτι του κοινωνικού μας ιστού και ισχυρό μοχλό της τοπικής μας οικονομίας και γι’ αυτό θα είναι παρόντες πάντα στο τραπέζι της δημάρχου με τους λοιπούς φορείς του τόπου.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X