Θεατρική παράσταση του ΜΕΑΣ Λήμνος Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Ιουνίου

0
Το θεατρικό εργαστήρι του ΜΕΑΣ Λήμνος παρουσιάζει το έργο «Το σακάκι που βελάζει», του Στανισλάβ Στρατίεβ. Το έργο γράφτηκε το 1976 και ανήκει στην κατηγορία της σάτιρας.

Με κύριο θέμα τη μάστιγα της γραφειοκρατίας, ξεδιπλώνει ένα τα πλοκάμια του θηρίου που λέγεται κρατική μηχανή. Ένα θηρίο αδηφάγο και παρανοϊκό, που τελικά σα μόνο στόχο έχει τον άνθρωπο. Παρακολουθώντας την πορεία του ήρωα, μέσα από αναζητήσεις, έγγραφα και γραφεία επί γραφείων, γίνεται κατανοητό ότι δε μιλάμε πια μόνο για τη γραφειοκρατία. Μιλάμε για το χρόνο που χάνεται, μακριά από την ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης, για τον κατακερματισμό των ανθρώπινων σχέσεων και για το αιώνιο δίλημμα του εάν πρέπει να πορευτούμε ηθικά ακέραιοι στον κόσμο αυτό, απέναντι σε κάθε λογής θηρία.

Συμπληρώνοντας το 2ο χρόνο λειτουργίας του εργαστηρίου, η ομάδα του αποφάσισε συλλογικά το ανέβασμα του συγκεκριμένου έργου. Γιατί; Γιατί έχουμε γνωρίσει τους ήρωες από το «Σακάκι που βελάζει» στην πραγματική μας ζωή. Γιατί οι προβληματισμοί μας βρήκαν θεατρικό τόπο. Γιατί η μόνη αντίσταση για να μην ακούσουμε τους αυτούς μας να βελάζουν κάποια μέρα, είναι οι ανθρώπινες γέφυρες…

Σάββατο 15 & Κυριακή 16 Ιουνίου, στο κινηματοθέατρο «Μαρούλα». Ώρα 20:30.

Εισιτήριο με προπώληση 5 ευρώ – Εισιτήριο στο ταμείο 7 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων στο Βιβλιοπωλείο ΚΥΒΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X