Χαλκιδική: Πώς εξελίσσονται οι εργασίες αποκατάστασης

0

Η κακοκαιρία «θέρισε» την Χαλκιδική, την ώρα που ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 112 τίθεται σιγά σιγά σε λειτουργία. Οι εργασίες για την αποκατάσταση των υποδομών πάραυτα συνεχίζονται.

 

Τον Δεκέμβριο του 2019 θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το σύστημα του «112» πανευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης, που, όπως αποδείχθηκε με αφορμή και την τραγωδία της Χαλκιδικής, δε λειτουργεί για την έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών με SMS. Αυτό έκανε γνωστό η διοίκηση της εταιρείας Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε., που ενημέρωσε σχετικά τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυρ. Πιερρακάκη.

Την ίδια ώρα, «επί ποδός» βρίσκονται τα συνεργεία για την αποκατάσταση των υποδομών και της ηλεκτροδότησης στη Χαλκιδική, η οποία παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την φονική κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή την Τετάρτη, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά τις επόμενες τρεις-τέσσερις ώρες αναμένεται να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στον Μαρμαρά, τα Σήμαντρα και το κάμπινγκ στη Σάρτη. Άλλες περιοχές της ανατολικής Κασσάνδρας που παραμένουν χωρίς ρεύμα θα ηλεκτροδοτηθούν σταδιακά μέχρι νωρίς το απόγευμα, καθώς αποκαταστάθηκαν οι πέντε μεταλλικοί ιστοί με ηλεκτροφόρα καλώδια που είχαν υποστεί σημαντικές βλάβες.

Το μεσημέρι δόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα του δρόμου Ποτίδαιας – Ν.Φώκαιας, που είχε κλείσει μετά την πτώση πέντε μεταλλικών ιστών με ηλεκτροφόρα καλώδια. Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Αποστολος Τζιτζικωστας, μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης κατά σειρά σύσκεψης με αρμόδιους φορείς, στο δημαρχείο Μουδανιών, η ηλεκτροδότηση αναμένεται να αποκατασταθεί σταδιακά σε όλες τις περιοχές μέχρι αργά το μεσημέρι. Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε ο κ. Τζιτζικωστας, επειδή αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού, στην περιοχή θα παραμείνει κλιμάκιο της αυτοτελούς διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, υπό την εποπτεία του ίδιου.

Σε ό,τι αφορά τους τραυματίες, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας, συνολικά 14 άτομα που τραυματίστηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, μέχρι σήμερα στις 12.00, οκτώ άτομα νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο «Παπανικολάου». Μεταξύ αυτών βρίσκεται και μία γυναίκα που παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ. Όπως διευκρίνισε ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας η κατάσταση της γυναίκας χαρακτηρίζεται σταθερή αλλά κρίσιμη.

Ακόμη πέντε τραυματίες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Πολυγύρου, ενώ ένα παιδί νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» και άλλα τέσσερα που είχαν τραυματιστεί πήραν εξιτήριο.

 

Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X