Λέσβος: Κίνδυνος από σκάφος θαλάσσιας αναψυχής

0

Τα όσα βίωσαν τρεις λοούμενοι ένας πατέρας και δυο κορίτσια σε παραλία της Ερεσού έρχονται να καταγγείλουν σήμερα στο «Ν».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην καταγγελία τους ο πατέρας κολυμπούσαν μαζί με την κόρη του και μια φίλη της σε κοντινή απόσταση από την παραλία και συγκεκριμένα από τη 2η καντίνα με κατεύθυνση την Παναγιούδα της Ερεσού.

Ξαφνικά χωρίς να φαίνεται από πουθενά πέρασε ξυστά από δίπλα τους ένα σκάφος θαλάσσιας αναψυχής με συρόμενο που έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα. «Τρομάξαμε πάρα πολύ γιατί κινδύνευσε να πέσει πάνω μας και αμέσως βγήκαμε άρον άρον στη στεριά».

Δεδομένου ότι δεν υπήρχε καμία σήμανση, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος, ο πατέρας απευθύνθηκε στον ιδιοκτήτη ενοικίασης των σκαφών για να του περιγράψει το περιστατικό ο οποίος τον αντιμετώπισε επιθετικά. Ο καταγγέλλων εν τέλει αναρωτιέται αν είναι σύννομες όλες αυτές οι «επιχειρήσεις» που ξεφυτρώνουν σε παραλίες κάθε καλοκαίρι.

Να σημειώσουμε ότι η κείμενη νομοθεσία προβλέπει πως όταν υπάρχουν λουόμενοι σε μία παραλία, απαγορεύεται η κίνηση μηχανοκίνητων σκαφών και θαλάσσιων μέσων αναψυχής (θαλάσσιο σκι, αλεξίπτωτο, έλκηθρο, δακτυλίδι) σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τους σημαντήρες που δηλώνουν το σύνηθες σημείο όπου φτάνουν οι κολυμβητές. Αν δεν υπάρχουν σημαντήρες, τότε απαγορεύεται η κίνησή τους σε απόσταση μικρότερη από 200 μέτρα από το σύνηθες σημείο που φτάνουν οι λουόμενοι.

Αν δεν υπάρχουν λουόμενοι, απαγορεύεται η κίνηση μηχανοκίνητων σκαφών και θαλάσσιων μέσων αναψυχής, σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων από την ακτή. Σε κάθε περίπτωση, η ταχύτητα των σκαφών δεν θα πρέπει να ξεπερνά τους 5 κόμβους.

 

Πηγή: ΣΤΟ ΝΗΣΙ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X