Συναντήσεις με φορείς από την Αυστραλία για δράσεις πολιτισμού

0

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης συναντήθηκε τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στο Πορτιανού και την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου στο Δημαρχείο με αντιπροσωπεία από την Αυστραλία, η οποία επισκέφθηκε τη Λήμνο, στο πλαίσιο της δρομολόγησης ενός σημαντικού έργου για την ανάδειξη της παρουσίας των Anzac στο νησί κατά τον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ειδικότερα, ο κ. Μαρινάκης συναντήθηκε με το στέλεχος του Υπουργείου Βετεράνων της Αυστραλιανής Κυβέρνησης κο Πολ Νόθαρντ, το στέλεχος του Εθνικού Ναυτικού Μουσείου της Αυστραλίας κα Βανέσα Γουίντον, τον πρόεδρο του ιδρύματος «Λυσικράτης» κο Τζον Αζαρία και το μέλος της Επιτροπής Μνήμης Λήμνου-Καλλίπολης κα Ελίζαμπεθ Κάιντος, παρουσία του Διοικητή της 88 ΣΔΙ Ταξίαρχου κου Γεώργιου Βακλατζή.

Η αντιπροσωπεία ενημέρωσε τον Δήμαρχο για τις διαδικασίες που ακολουθούνται προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο του Ανοικτού Μουσείου σε σημεία ιστορικής σημασίας, το οποίο αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τους δεσμούς Λήμνου-Αυστραλίας, αναδεικνύοντας τον ρόλο της Λήμνου στην ιστορική περίοδο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και ειδικότερα τη Μάχη της Καλλίπολης.

Με τους ίδιους ανθρώπους βρέθηκε σε συζητήσεις και ο Έπαρχος Λήμνου. Βλάττας-Λαμπρινός Άγγελος.

Το κλίμα των συζητήσεων ήταν εγκάρδιο και κοινή διαπίστωση των δύο πλευρών ήταν η θέληση για την δημιουργία αυτού του ιστορικού πάρκου, που θα βοηθήσει πολύπλευρα στο μέλλον το νησί μας. 

Αναμένεται στο επόμενο χρονικό διάστημα την Προγραμματική συμφωνία μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας της Ελλάδος και της Αυστραλίας για την υλοποίηση του Project.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X