Εορτασμοί για την 107η Επέτειο Απελευθέρωσης της Λήμνου

0
Συμπληρώνονται φέτος 107 χρόνια από την απελευθέρωση της Λήμνου τον Οκτώβρη του 1912. Το τέλος της οθωμανικής διοίκησης στο νησί σήμανε η απόβαση του ελληνικού στόλου με επικεφαλής το ναύαρχο Κουντουριώτη στις 8 Οκτωβρίου 1912.

Με αφορμή την 107η Επέτειο ο Δήμος Λήμνου συνέταξε το παρακάτω εορταστικό πρόγραμμα:

Ώρα 07:30: Ο Εορτασμός της ημέρας θα ξεκινήσει με κωδωνοκρουσίες με τη φροντίδα της Ιεράς Μητρόπολης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου.

Ώρα 08:00: Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Φρούριο Μύρινας με συμμετοχή Στρατιωτικού Τιμητικού Αγήματος.

Ώρα 10:30: Επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης, Ερεσού και Πλωμαρίου, Τοποτηρητής Ιεράς Μητρόπολης Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου, κ.κ. Ιάκωβος συμπαραστατούμενος από τον Ιερό κλήρο της πόλης.

Στην δοξολογία παρακαλούνται να παραστούν:

Ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, οι Βουλευτές Λέσβου, ο Διοικητής της 88 Σ.ΔΙ., ο Έπαρχος Λήμνου, ο Ειρηνοδίκης Λήμνου, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Λήμνου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι,    η Πρόεδρος της Κοινότητας Μύρινας, οι Πρόεδροι Δ.Σ. Ν.Π.Δ.Δ., ο Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Λήμνου, οι Προϊστάμενοι Δημοσίων Υπηρεσιών, οι Προϊστάμενοι Ν.Π.Δ.Δ. – Οργανισμών – Τραπεζών, οι Διοικητές της 130 Σ.Μ., της 8ης Μ.Σ.ΕΠ., του Ναυτικού Σταθμού Λήμνου και του Αστυνομικού Τμήματος Μύρινας, ο Λιμενάρχης Μύρινας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μύρινας,       οι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος εν ενεργεία με στολή και αποστρατεία, κατά ιεραρχική τάξη, ο Εκπρόσωπος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού – Παράρτημα Λήμνου, ο Εκπρόσωπος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Λέσβου – παράρτημα Λήμνου, ο Εκπρόσωπος Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Λήμνου (Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Λήμνου), ο Εκπρόσωπος Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Λήμνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων – Παράρτημα Λήμνου, οι Πρόεδροι Επιμελητηρίων, οι Πρόεδροι Επαγγελματικών Οργανώσεων, οι Πρόεδροι Εργατικών Οργανώσεων, οι Πρόεδροι Αγροτικών Συνεταιρισμών, οι Πρόεδροι άλλων Σωματείων και Συλλόγων και ο Λαός.

Ώρα 11:15: Επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου Πεσόντων & κατάθεση στεφάνων από τους:

Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Βουλευτές Λέσβου, Διοικητή 88 Σ.ΔΙ., Δήμαρχο Λήμνου, Πρόεδρο της Κοινότητας Μύρινας, Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος Μύρινας, Λιμενάρχη Μύρινας, Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μύρινας, Εκπρόσωπο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού – Παράρτημα Λήμνου, Εκπροσώπους Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Εκπρόσωπο Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Λήμνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς και από την Πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων – Παράρτημα Λήμνου.

Ώρα 11:30: Παρέλαση του Περιφερειακού Τμήματος Λήμνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του Λυκείου Ελληνίδων – Παράρτημα Λήμνου, Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων, των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και Τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, με συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Λήμνου και της 88 Σ.ΔΙ.

Ώρα 18:30: Υποστολή της Σημαίας στο Φρούριο Μύρινας με συμμετοχή Στρατιωτικού Τιμητικού Αγήματος.

Παράλληλες Ενέργειες

  • Σημαιοστολισμός όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., των Ν.Π.Δ.Δ., των Τραπεζών, των οικιών και ελλιμενισμένων πλοίων από την 8η πρωινή της 7ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 8ης Οκτωβρίου  2019.
  • Φωταγώγηση των ανωτέρω Καταστημάτων, των οδών, πλατειών, του λιμανιού και του Φρουρίου Μύρινας, κατά τις βραδινές ώρες της 7ης και 8ης Οκτωβρίου 2019.

Τελετάρχης στον χώρο του Ηρώου Πεσόντων ορίζεται ο κ. Θωμάς Καραγεώργης, υπάλληλος του Δήμου Λήμνου.

Παράλληλες εκδηλώσεις 

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 

Ώρα 11:00: Επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων στην προτομή του Ναυάρχου Κουντουριώτη μπροστά από το Δημαρχείο.

Ώρα 20:00: Εκδήλωση στο κινηματοθέατρο «Μαρούλα». Συμμετέχουν η Δημοτική Χορωδία υπό τη διεύθυνση του Δημ. Μαυράκη, το χορευτικό του εξωραϊστικού Μορφωτικού Συλλόγου Ανδρωνίου και χορευτές του Μ.Ε.Σ. Αγίου Δημητρίου.

Ο Δήμαρχος Λήμνου Δημήτριος Μαρινάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X