Όλη η Λήμνος στο πόδι για το Νοσοκομείο

Πανκινητοποίηση από συλλόγους και φορείς για τα έντονα προβλήματα στο Νοσοκομείο Λήμνου. Δείτε όλα τα καλέσματα

0
Τα έντονα προβλήματα στο Νοσοκομείο, με τις  τραγικές ελλείψεις σε επιστημονικό προσωπικό  αλλά και η διοικητική ανεπάρκεια, μετά και τα συνεχή καλέσματα του Συλλόγου Εργαζομένων φαίνεται να ενεργοποιούν τα αντανακλαστικά της Λήμνιακής κοινωνίας αφού μια σειρά φορέων και σωματείων, κάλεσαν στην αυριανή κινητοποίηση.

Τις προηγούμενες μέρες μάλιστα, τα έντονα προβλήματα στο Νοσοκομείο αποτέλεσαν πεδίο συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο με τις απόψεις να διίστανται ως προς τη μορφή που πρέπει να έχουν οι αντιδράσεις με μερίδα δημοτικών συμβούλων να  διαφωνούν με τις κινητοποιήσεις και να προκρίνουν τη λύση της συνενόησης μέσω συνάντησης με τον Υπουργό Υγείας, κ.Κικίλια.

Τελικά αποφασίστηκε η σύγκλιση Ευρείας Σύσκεψης Φορέων με σκοπό να προχωρήσουμε από κοινού στην κλιμάκωση του αγώνα.

το σωματείο εργαζομένων για τη συγκέντρωση

Στην ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Λήμνου  τονίζεται αρχικά η συμμετοχή στην 4ωρη στάση εργασίας (11.00-15.00) που κήρυξε η Π.Ο.Ε.Δ.Η.Ν ενώ καλεί τον κόσμο στο προαύλιο του Νοσοκομείου για να διαμαρτυρηθούμε για τις τραγικές ελλείψεις στο χώρο της υγείας αλλά και στη Λήμνο ειδικότερα.

με κοινό κάλεσμα αρκετά σωματεία και σύλλογοι εργαζομένων

Η κατάσταση στο νοσοκομείο της Λήμνου χειροτερεύει. Το μόνιμο ιατρικό προσωπικό όλο και λιγοστεύει. Η επιτροπή των σωματείων και φορέων για το Νοσοκομείο Λήμνου και τις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του νησιού, με αφορμή και την πανελλαδική στάση εργασίας των εργαζομένων στα νοσοκομεία της χώρας,  καλούμε όλες και όλους τους κατοίκους της Λήμνου σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στο προαύλιο του Νοσοκομείου Λήμνου την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019 στις 11.30 το πρωί. 

  Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο που θα συμμετέχουν στη συγκέντρωση καλύπτονται με 3ωρη στάση εργασίας από την ΑΔΕΔΥ.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

 

 • Στελέχωση όλων των μονάδων Υγείας-Πρόνοιας με μόνιμο προσωπικό όλων ειδικοτήτων και όλων των κλάδων – αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης σε όλες τις δομές Υγείας-Πρόνοιας.
 • Την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Λήμνου με όλο το μόνιμο ιατρικό προσωπικό που προβλέπεται από τον ισχύοντα ελλιπή Οργανισμό του νοσοκομείου του νησιού αλλά και την πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού ώστε να καλύπτονται πλήρως οι σύγχρονες, πραγματικές ανάγκες των κατοίκων.
 • Άμεσο διορισμό παθολόγων, χειρουργών, ογκολόγου, νεφρολόγου, καρδιολόγου, ουρολόγου, αιματολόγου.
 • Να μην απολυθούν οι επικουρικοί γιατροί, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι με τον ΟΑΕΔ και άλλες σχέσεις εργασίας στο νοσοκομείο.
 • Να καθιερωθούν κίνητρα για την προσέλκυση και την παραμονή μόνιμων γιατρών στο νοσοκομείο.
 • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις στα νοσοκομεία και στο Δημόσιο γενικότερα. 
 • Νέο Οργανισμό για το νοσοκομείο με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες γιατρών και υγειονομικού προσωπικού ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός ακριτικού νησιού όπως είναι η Λήμνος.
 • Τη δημιουργία και λειτουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας με όλο το μόνιμο προσωπικό και τον εξοπλισμό που προβλέπεται για τις μονάδες αυτές.
 • Τον άμεσο διορισμό 2 μόνιμων γιατρών για το Τοπικό Ιατρείο Μύρινας Λήμνου του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης (πρώην ΙΚΑ).
 • Στελέχωση του πολυιατρείου του Μούδρου με το απαραίτητο ιατρικό και λοιπό προσωπικό.
 • Τη στελέχωση του αγροτικού ιατρείου του Αγίου Ευστρατίου με μόνιμο ιατρικό προσωπικό (1 ιατρό γενικής Ιατρικής και 2 αγροτικούς ιατρούς).

 

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΗΜΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΗΜΝΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΛΗΜΝΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΗΜΝΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΛΗΜΝΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΗΜΝΟΥ

ΕΛΜΕ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΛΗΜΝΟΥ

ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΜΕΑ ΛΗΜΝΟΥ «ΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

Κλειστά και τα καταστήματα

Τη συμμετοχή του στη στάση εργασίας 11.30-14.30 δήλωσε και ο Εμπορικός Σύλλογος Λήμνου με τα καταστήματα να παραμένουν κλειστά για τη συμμετοχή στη συγκέντρωση.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λήμνου, συμμετέχει στη στάση εργασίας για τα προβλήματα του Νοσοκομείου, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019, με κλείσιμο των καταστημάτων από 11.30π.μ έως 14.00μ.μ , και συμμετοχή των μελών στην συγκέντρωση στο προαύλιο του Νοσοκομείου Λήμνου.

Διαβάστε επίσης

ΣΥΜ.Π.ΑΝ: «Να Τιμήσουμε Στο Έπακρο Τη Λαϊκή Εντολή»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X