Προβολή σήμερα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας με Αναπηρία

0

Με αφορμή την Παγκόσμια Αμέρα Ατόμων με Αναπηρία

Το Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Λήμνου και ο Σύλλογος ΑμεΑ «Ορίζοντες», σας προσκαλούν σε εκδήλωση, με προβολή της βραβευμένης ισπανικής ταινίας “CAMPEONES” και bazaar με χειροποίητες δημιουργίες, την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019 στις 19.00 στο Κινηματοθέατρο ΜΑΡΟΥΛΑ

«Το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου συναντά το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ρεπανιδίου»

Με χαρά αποδεχτήκαμε την πρόσκληση του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ρεπανιδίου Λήμνου να συμμετέχουμε την Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2019, στην εκδήλωση που διοργάνωσε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία                     (3η Δεκέμβρη) με στόχο την προαγωγή μιας κουλτούρας αποδοχής της διαφορετικότητας.

Μέσα από τις βιωματικές δράσεις που σχεδίασαν οι εκπαιδευτικοί του ειδικού σχολείου, οι μαθητές του Εργαστηρίου μαζί με τη θεατρική ομάδα του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου και με ομάδα μαθητών από το Γυμνάσιο Μούδρου είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν, να συνεργαστούν, να συνδημιουργήσουν και να απολαύσουν κοινό σχολικό χρόνο στον φιλόξενο χώρο του σχολείου.

Η συνεργασία πραγματοποιήθηκε με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών μας σε θέματα που αφορούν στο δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία για ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, στην καταπολέμηση στερεοτύπων και προκαταλήψεων και στην αναγκαιότητα σεβασμού της  ετερογένειας. 

Εντάσσεται στο πλαίσιο προγραμματισμένων συνεργατικών δράσεων με το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ρεπανιδίου που ξεκίνησαν στις 15 Νοεμβρίου 2019 και θα ολοκληρωθούν τον Μάιο του 2020 με το Πρόγραμμα Συνεκπαίδευσης μαθητών μεταξύ σχολείων Ειδικής Αγωγής και Γενικής Εκπαίδευσης.

Σε αναμονή της επόμενης συνάντησής μας, ευχαριστούμε θερμά την εκπαιδευτική κοινότητα του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ρεπανιδίου για την υπέροχη φιλοξενία.

 

Η Διευθύντρια του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου

Χαριτίνη Φωτοπούλου 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X