Το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου…σε πρώτο πλάνο

0
Την πρώτη θέση στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλο Ολυμπίας απέσπασε η ταινία μικρού μήκους “Mask off” που δημιούργησαν μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου ενώ προκρίθηκε ανάμεσα σε 106 συμμετοχές στο Ευρωπαικό ΔΙαγωνιστικό τμήμα, ανάμεσα σε 2000 συμμετοχές που υποβλήθησαν.

Να τονίσουμε ότι το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ολυμπίας, διεξάγεται για 22η φορά, στον Πύργο Ηλείας εν προκειμένω αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Η ανακοίνωση της διευθύντριας

Στο μεγαλύτερο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ολυμπίας για παιδιά και νέους, το οποίο γίνεται για 22η χρονιά στον Πύργο Ηλείας και σε άλλες 16 πόλεις της Ελλάδας, η ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Mask off» που δημιούργησαν τα παιδιά μας, τον προηγούμενο Μάιο, απέσπασε το 1ο Βραβείο στη θεματική «Το φύλο σε πρώτο πλάνο»  και στην κατηγορία Γυμνασίων.

 Επίσης, προκρίθηκε από το Φεστιβάλ για να συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Διαγωνιστικό τμήμα και στην ηλικιακή κατηγορία 13-16 ετών, ανάμεσα σε 106 ταινίες  και σε σύνολο 2000 έργων που υποβλήθηκαν. 

Στην επίσημη τελετή έναρξης που πραγματοποιήθηκε στον Πύργο Ηλείας, στις 30 Νοεμβρίου 2019, και στην τελετή βράβευσης ο τιμώμενος σκηνοθέτης  κ. Κώστας Φέρρης, ένας από τους μεγαλύτερους έλληνες σκηνοθέτες και Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, τόνισε στην ομιλία του την σημαντική προσφορά του θεσμού στην ανάδειξη της δημιουργικότητας των εφήβων και της βιωματικής τους προσέγγισης σε θέματα τα οποία αφορούν τις σημερινές κοινωνίες  και έχουν μια παγκόσμια διάσταση. 

Μέσα στην κουλτούρα του σχολείου  που βιώνουν οι μαθητές του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου τα τελευταία χρόνια, τα παιδιά συμμετείχαν στον διαγωνισμό  με ομαδικό πνεύμα, φαντασία και ευρηματικότητα και κατάφεραν με εκπληκτική ευκολία να κάνουν το δύσκολο εύκολο και την επίπονη προσπάθεια παιχνίδι.

Συγχαρητήρια για τη σπουδαία διάκριση στον Μάριο Φίκαρη, στη Βασιλική Τζουρά, στην Πηνελόπη Τραμουντάνη, στην Κατερίνα Ρεπανιδά, στον Κωνσταντίνο Φκιαρά, στην Καλλιόπη Μαρκάκη και στην εκπαιδευτικό  Ζαφειρώ Χρηστίδου που συντόνισε την ομάδα. Η συμμετοχή τους στον διαγωνισμό εμπλουτίζει το σύνολο των εκπαιδευτικών δράσεων του Γυμνασίου υπηρετώντας τον παιδαγωγικό του ρόλο.  

Ευχαριστούμε τους γονείς  των παιδιών και την εκπαιδευτική κοινότητα που στήριξε την προσπάθεια των μαθητών μας.

Για άλλη μία φορά, ευχαριστούμε θερμά την οικογένεια Χαλαμανδάρη που έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές μας και τους εκπαιδευτικούς τους να παραβρεθούν στην επίσημη τελετή έναρξης του Φεστιβάλ στον Πύργο Ηλείας και να παραλάβουν το βραβείο τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X