Στο Δήμο Δυτικής Λέσβου η μελέτη για το Γυμνάσιο της Μύρινας

0
Τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Δυτικής Λέσβου αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λήμνου, στις 29/11, στο πλαίσιο της διαδημοτικής συνεργασίας όπου Δήμοι της ίδιας περιφέρειας μπορούν να συνάπτουν μεταξύ τους συμβάσεις με τις οποίες αναλαμβάνουν την άσκηση αρμοδιότητας για λογαριασμό τους ή την υποστήριξη της άσκησης της.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εαν ένας Δήμος αντιμετωπίζει πρόβλημα στις υπηρεσίες του και αδυνατεί να εκπονήσει μελέτες ,μέσω αυτής της διαδημοτικής συνεργασίας έχει τη δυνατότητα να αναθέσει το έργο μέσω προγραμματικής σύμβασης στον αντίστοιχο Δήμο με τον οποίο συνεργάζεται.

Με αυτό τον τρόπο η Δημοτική Αρχή έχει τη δυνατότητα να αναθέσει το έργο της εκπόνησης ολοκληρωμένης μελέτης για την αποκατάσταση των ζημιών του Γυμνασίου Μύρινας, μετά το σεισμό του 2014 στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Αδυναμία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λήμνου

Όπως αναφέρεται και στο σχέδιο σύμβασης για τη διαδημοτική συνεργασία, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λήμνου δε μπορεί να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες λειτουργίς λόγω της επίβλεψης και παρακολούθησης των έργων που εκτελούνται στη διοικητική περιφέρεια του Δήμου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου.

Μάλιστα την τελευταία τριετία η αποχώρηση συνολικά εφτά υπαλλήλων δημιούργησε τεράστια προβλήματα αφού οι αυξημένες ανάγκες της υπηρεσίας λόγω της έλλειψης προσωπικού την καθιστούν αδύνατη στον να παρακολουθήσει την υλοποίηση των έργων πόσο μάλλον δε της σύνταξης μελετών.

Τη Δευτέρα αποφασίζει ο Δήμος Δυτικής Λέσβου

Σύμφωνα με πληροφορίες τη Δευτέρα αναμένεται να τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δυτικής Λέσβου η σύναψη προγραμματικής σύμβασης διαδημοτικής συνεργασίας έτσι ώστε μετά και τη ψήφιση του να ανοίξει ο δρόμος για την εκπόνηση μιας ολοκληρωμένης μελέτης για την αποκατάσταση των ζημιών του Γυμνασίου Μύρινας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X