Οι “κλέφτες καταστημάτων” σήμερα στο Μαρούλα

0

Η Κινηματογραφική Λέσχη Λήμνου σε συνεργασία με το Λύκειο των Ελληνίδων Παράρτημα Λήμνου φέρνει στο Μαρούλα ένα πραγματικό σύγχρονο αριστούργημα, μια ταινία που συγκλόνισε κοινό και κριτικούς στο Φεστιβάλ των Καννών του 2018, κερδίζοντας τον Χρυσό Φοίνικα, αλλά και σειρά άλλων βραβείων ανά τον κόσμο. Ίσως ο κορυφαίος σύγχρονος Ιάπωνας σκηνοθέτης, ο Hirokazu Kore-Eda με τους “Κλέφτες Καταστημάτων” φτάνει στην κορυφή της καλλιτεχνικής του δημιουργίας!

Ελάτε να απολαύσουμε όλοι μαζί αυτή την σπουδαία ταινία, συντροφιά με ένα ποτήρι κρασί που προσφέρει δωρεάν ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Λήμνου-η Ένωση.

Την Τρίτη, 17 Δεκέμβρη στις 20:45, στο Κινηματοθέατρο Μαρούλα.

Ολόκληρο το κάλεσμα της Κινηματογραφικής Λέσχης

Ποιοι είναι όμως οι «Κλέφτες Καταστημάτων»; Μια οικογένεια που δεν είναι ακριβώς οικογένεια, μια ταινία που πραγματεύεται με πολύ πρωτότυπο και ανθρώπινο τρόπο την ταυτότητα και την ύπαρξη, μια ταινία που λέει τι σημαίνει να μην έχεις τίποτε και να ζεις μέσα σε έναν κόσμο αμείλικτα σκληρό, έναν κόσμο που δεν σε θέλει. Έναν κόσμο σαν τον σημερινό. Μια οικογένεια που παλεύει να επιβιώσει, όχι χωρίς χιούμορ και κέφι, αν και η τραγωδία – το νιώθεις – παραμονεύει στη γωνία. 

Όλα αυτά στους «Κλέφτες καταστημάτων», μια πολύ ευαίσθητη, σαν φτερό πεταλούδας, πολύ εύθραυστη ιαπωνική ταινία, σκηνοθετημένη από έναν μεγάλο δημιουργό, τον Χιροκάζου Κόρε-Εντα, θριαμβευτή το 2018 στο 71ο Φεστιβάλ Καννών, όπου κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα. Ο 56χρονος, σήμερα,  Κόρε-Εντα ανέκαθεν αντιμετώπιζε με τρυφερότητα την παιδική ηλικία – κάτι που είχε φανεί τόσο στο «Κανείς δεν ξέρει», το 2004, όσο και στο «Πατέρας και γιος», το 2013. Στους «Κλέφτες καταστημάτων», που είναι εμπνευσμένοι από πραγματικά περιστατικά που έλαβαν χώρα στην Ιαπωνία τα τελευταία χρόνια, ο Κόρε-Εντα μιλά εις βάθος και επί της ουσίας για έννοιες όπως η αγάπη και η αυτοθυσία. Ρεαλιστής και συγχρόνως ποιητής, κάνει την υπέρβαση και μας κερδίζει με την ανθρωπιά και την ειλικρίνειά του.

Η Κινηματογραφική Λέσχη δε μπορεί να υπάρξει, δεν έχει νόημα και λόγο ύπαρξης, χωρίς τα μέλη και τους φίλους της. Αποτελεί συλλογική προσπάθεια ο σκοπός της οποίας δεν περιορίζεται απλά στην προβολή ταινιών. Αντίθετα, φιλοδοξεί να συντελέσει στη δημιουργία μιας όμορφης σινεφίλ παρέας, να αποτελέσει αφορμή για συνάντηση, συζήτηση, ενασχόληση με τον Κινηματογράφο και διοργάνωση πολυποίκιλων δράσεων και εκδηλώσεων. Σας καλούμε λοιπόν να στηρίξετε και φέτος την προσπάθειά μας πλαισιώνοντας τις προβολές μας, όπως κάνετε από την πρώτη κιόλας μέρα αυτής της προσπάθειας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X