Μερικές σκέψεις αλλά και ερωτήματα σε σχέση με τις ακαδημίες ποδοσφαίρου με αφορμή τις Μικτές.

1
Ακαδημίες ποδοσφαίρου-προπονήσεις-πρωταθλήματα νέων-αποστολές σε τουρνουά ποδοσφαίρου-επιλογή ταλαχντούχων αθλητών σε ομάδες μικτών καθώς και υλοποίηση στόχων και ονείρων.

Όλα αυτά τα ζητήματα εντάσσονται στην καθημερινότητα δεκάδων αθλητών σε όλο το νησί χωρίς όμως να δίνεται ο απαραίτητος χώρος και χρόνος στη δημόσια σφαίρα έτσι ώστε να συζητηθούν λεπτομερώς.

Λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή αναγνώστη του LimnosXpress-διατηρώντας την ανωνυμία του- σχετικά με όλα αυτά τα ζητήματα με αφορμή τη συμμετοχή Λημνιών αθλητών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μικτών και πιο συγκεκριμένα στο Τουρνουά νήσων στις κατηγορίες Κ12 και Κ14 με τις Μικτές τις ΕΠΣ Λέσβου.

Να θυμήσουμε ότι στο Τουρνουά Νήσων οι Μικτές της ΕΠΣ Λέσβου διακρίθηκαν σε σημαντικές θέσεις με την Κ12 να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση ενώ την Κ14 να τερματίζει αήτητη και μάλιστα χωρίς να δεχτεί γκολ στον όμιλο. Στο τεχνικό τιμ της Μικτής συμμετείχε ο βοηθός προπονητή του ΑΟΜ, Μιχάλης Νταλαμπίρας ο οποίος συνέβαλε τόσο στην επιλογή των ποδοσφαιριστών όσο και στην προετοιμασία τους για τις Μικτές ενώ επιλέχθηκαν οι παρακάτω ποδοσφαιριστές για τη στελέχωση των εν λόγω ομάδων.

Η Κ14 της Μικτής ΕΠΣ Λέσβου
Η Κ14 της Μικτής ΕΠΣ Λέσβου
Κ12

Τράικος από το Φιλοκτήτη

Αγιοστρατίτητς από Ηφαιστία

Νταλαμπίρας από Lemnos FC

K14

Γιαννακίδης από Lemnos FC

Νταλαμπίρας από Lemnos FC

Διαβάστε την επιστολή

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Επιλέγει το παιδί μου να ασχοληθεί ερασιτεχνικά με το ποδόσφαιρο, ένα άθλημα που απαιτεί ομαδικότητα και συνεργασία, ποια ειναι τα βασικά στοιχεία που πρέπει να του παρέχει η ενασχόληση του με το είδος;
Να προπονείται σε μια οργανωμένη ακαδημία που προϋποθέτει σωστές εγκαταστάσεις ωστε να ελαχιστοποιήσουμε την πιθανότητα τραυματισμού.
Δεύτερο κριτήριο και πάρα πολύ βασικό είναι η στελέχωση αυτής απο έμπειρους προπονητές που θα διασφαλίσουν τη ψυχική του ηρεμία και θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις του μικρού αθλητή .Μιλαμε για εναν παιδαγωγό-προπονητή που θα πρεπει να ενισχύει σε καθε προπόνηση το ηθικό του αθλούμενου και θα ειναι ο στυλωβάτης των ονείρων του.
Έτσι θεωρώ εγώ πως οφείλει ο κάθε ένας από εσάςς εκεί έξω που έχει ονοματίσει τον εαυτό του προπονητή να λειτουργεί!

Τι κάνετε όμως εσείς κύριοι του τοπικού αθλητισμού που θέλετε να ασχολείστε με αυτά τα παιδιά και να τους παρέχετε τις δήθεν γνώσεις σας στο ποδόσφαιρο?

Κοιτάτε τα προσωπικα σας οφέλη ,τα οικονομικά σας κυριως κίνητρα που θα σας παρέχουν μια πιο άνετη ζωή σε βάρος αυτών των παιδιών που το μόνο που αναζητούν είναι να γινουν σωστοί ποδοσφαιριστές και να καταφέρουν ίσως μια μέρα να σταθούν με κύρος σε ένα πρωτάθλημα αντάξιο των προσδοκιών τους!
Ας θέσω ενα μικρό παράδειγμα για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.

Έχουμε δυο κατηγοριες ομάδων από έντεκα παιδιά περίπου τα οποία επιλέχθηκαν για να δοκιμασθούν στη μικτή Λέσβου.
Από το καλοκαίρι έχουν πραγματοποιηθεί το πολύ τέσσερις προπονήσεις.
Ο υπεύθυνος της μικτής δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει στο νησί μας ώστε να δει,να κρίνει και να αποφασίσει αν κάποιος από αυτούς τους αθλητές-ποδοσφαιριστές είναι άξιος να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα μικτών.
Αλλά κατά ένα περίεργο τρόπο ως δια μαγείας ξαφνικά ανακοινώθηκαν τα ονόματα των επιλεχθέντων ποδοσφαιριστών από το νησί μας.

Έκρινε ο προπονητής της Λήμνου?
Ποιος αποφάσισε; Γιατι κανένας υπεύθυνα δε πήρε θέση να ενημερώσει τα υπόλοιπα παιδιά, δεν ειναι αξια?
Έτσι κάνει ο σωστός προπονητής-παιδαγωγος-γονιός?

Το θέατρο του παραλόγου στις πλάτες των παιδιών παίζετε κύριοι και θα έπρεπε να ντρέπεστε που θέλετε να ασχολείστε με τις ακαδημίες.
Παραιτείστε για δηθενισμό στην πρώτη σας ήττα όλοι εσείς που ασχολείστε με το τοπικό πρωτάθλημα ενώ ειλικρινά θα έπρεπε να πάψετε να ασχολείστε με τα παιδιά που σας εμπιστεύονται οι γονείς για να τους διδάξετε αθλοπαιδεία και ήθος!
Όσο φτωχοί είστε στο μυαλό άλλο τόσο είστε και στη ψυχή!
Τα σέβη μου σε όλους σας

1 Σχόλιο
  1. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΛΙΟΝΙΔΗΣ λέει

    Κύριε/α πάντα σε συνεργασία με τα Σωματεία γίνεται προσπάθεια υλοποίησης των Πρωταθλημάτων Υποδομής μέσα από τα οποία γίνεται και η επιλογή των αθλητών που θα συμμετέχουν στις μικτές της ΕΠΣ Λέσβου.Ο κος Νταλαμπίρας χωρίς ιδίων όφελος προσφέρει τις γνώσεις του και διαθέτει το χρόνο για να επιτευχθεί όσο το δυνατό καλύτερο αποτέλεσμα.Όσο για την εμφάνιση του προπονητή των μικτών από Μυτιλήνη έγιναν επανειλημμένες προσπάθειες για την παρουσία του εδώ αλλά μας τα χάλασε ο καιρός.Ας αφήσουμε λοιπόν την από μακράν και την ανώνυμη κριτική και ας έρθουμε κοντά να βοηθήσουμε.Στηρίζω απόλυτα τον κο Νταλαμπίρα στο έργο του.
    Καλλιονίδης Ιωάννης

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X