Ομόφωνη η απόφαση για τη δημιουργία Λαϊκής Αγοράς στη Λήμνο

0
Συζητήθηκε χθες στο προγραμματισμένο Δημοτικό Συμβούλιο η πρόταση που κατέθεσε η Κίνηση Πολιτών “ΣΥΜ.Π.ΑΝ” σχετικά με τη δημιουργία λαϊκής αγοράς στη Λήμνο με το σώμα να αποφασίζει ομόφωνα τη δρομολόγηση των προβλεπόμενων διαδικασιών.

Στη συζήτηση, η οποία διεξήχθη σε έντονο κλίμα, οι παρατάξεις δια μέσου των εκπροσώπων τους, εξέφρασαν τόσο τους προβληματισμούς για το αν οι παραγωγοί οι ίδιοι επιθυμούν να συμμετέχουν σε μια τέτοια δομή όσο και τις ανησυχίες τους για το ασφυκτικό νομικό πλαίσιο που θέτει περιορισμούς.

Στην εισήγηση της, η επικεφαλής του ΣΥΜ.Π.ΑΝ, Χαριτίνη Φωτοπούλου επιχειρηματολόγησε υπερ της δημιουργίας Λαϊκής Αγοράς κάτι που όπως υποστήριξε θα έχει οφέλη τόσο στους ίδιους τους παραγωγούς όσο και στους καταναλωτές ενώ εξέφρασε την απορία της για το γεγονός ότι ενώ σε άλλα μικρότερα νησιά λειτουργεί εδώ και χρόνια ενώ στη Λήμνο δε τέθηκε προς συζήτηση την τελευταία πενταετία.

Αγορά παραγωγών πρότεινε η Ελεονώρα Γεώργα

Η επικεφαλής του συνδυασμού “Νίκη για τη Λήμνο”, Ελεονώρα Γεώργα αφού εξέφρασε τους προβληματισμούς της σχετικά με το νομικό πλαίσιο που διέπει τη δημιουργία Λαικών Αγορών , υποστήριξε ότι το νομικό πλαίσιο, δεν αφήνει περιθώρια για ανάπτυξη παράλληλης εμπορικής δραστηριότητας από την πλευρά των παραγωγών και γι αυτό αντιπρότεινε τη δημιουργία Αγοράς Παραγωγών εκφράζοντας ταυτόχρονα την απαισιοδοξία της για το όλο εγχείρημα στο νησί μας τη Λήμνο.

Θετικός και ο Βαγγέλης Γιαρμαδούρος

Από την πλευρά του συνδυασμού “Η Λήμνος Μπροστά”, ο επικεφαλής Βαγγέλης Γιαμαρμαδούρος τάχθηκε υπερ της δημιουργίας Λαϊκής Αγοράς κάτι που εναπόκειται στην αντίληψη όπως χαρακτηριστικά ανέφερε για την παραγωγικότητα ενώ τόνισε την ανάγκη στήριξης των παραγωγών της Λήμνου σε αντιδιαστολή με τα συμφέροντα πολυεθνικών όπως το Lidl.

Από την πλευρά της η Λαϊκή Συσπείρωση μέσω του Κώστα Μαδυτινού, συμφώνησε στη δρομολόγηση των διαδικασιών όπως προβλέπεται από το νόμο.

Επιφυλακτική η Δημοτική Αρχή

Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αφού εξέφρασε τους προβληματισμούς της για το αν θα προχωρήσει μια τέτοια δομή στο νησί μας, μιας και είχε επειχειρηθεί και στο παρελθόν χωρίς όμως επιτυχία, δε στάθηκε εμπόδιο και στήριξε και αυτή με τη σειρά της την πρόταση, μια πρόταση που όπως σωστά αναφέρθηκε θα πρέπει να ακολουθήσει την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία αλλά και το χρονοδιάγραμμα.

Ακούστε τη συζήτηση για τη Λαϊκή Αγορά

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X