Ξεναγήσεις τεχνολογικής και πολιτιστικής επιμόρφωσης σε μαθήτριες και μαθητές του ΓΕΛ Μούδρου

0
Την ευκαιρία αποκόμισης γνώσεων έδωσαν σε μαθητές και μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Μούδρου οι δύο εκπαιδευτικές επισκέψεις που πραγματοποίησε το σχολείο σήμερα στη Μύρινα.

Η πρώτη αφορούσε την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού Μύρινας καθώς και την ξενάγηση από εργαζόμενους και τον αντιδήμαρχο και τομεάρχη περιβάλλοντος κ Δημάρη. Η δεύτερη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Λυκείου Ελληνίδων όπου ομάδα μαθητών και μαθητριών ξεναγήθηκε στην έκθεση παραδοσιακών φορεσιών από την Ελλάδα.

Οι επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων που συμμετέχει το ΓΕΛ Μούδρου. Είναι γνωστή άλλωστε η εδώ και χρόνια εξωστρεφής δραστηριότητα των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Λήμνο που εκτός από σημαντικές εμπειρίες γνώσης και μόρφωσης πολύ συχνά αποφέρει διακρίσεις σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο.

Πρόγραμμα «Βουλή των Εφήβων»

Στις 14/2/2020 οι μαθητές του προγράμματος, Αφεντούλη Σταματία, Γιαπράκα Πένυ, Θωμά Ευγενία της Β´ Λυκείου και Μπλιά Μαρία, Παλαιολόγου Κρυσταλλία, Τζιβάκη Αθηνά της Ά Λυκείου, ο Διευθυντής κ. Καραγιάννης και ο καθηγητής του σχολείου κ. Αρίμης, επισκέφτηκαν, στο πλαίσιο του προγράμματος, τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού Μύρινας.

Τους μαθητές στις εγκαταστάσεις ξενάγησαν ο αντιδήμαρχος και τομεάρχης περιβάλλοντος κ. Δημάρης και οι τεχνικοί του σταθμού κ. Ασβεστάς και κ. Μιχαήλ, οι οποίοι παρείχαν λεπτομερείς πληροφορίες για τον τρόπο επεξεργασίας και καθαρισμού των λυμάτων και το πως η λειτουργία αυτού του σημαντικού σταθμού προστατεύει το περιβάλλον.

Πολιτιστικό Πρόγραμμα “Ο τελευταίος Κεχαγιάς της Λήμνου”
Σήμερα Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020, ομάδα μαθητών και μαθητριών επισκέφθηκε το “Λύκειον των Ελληνίδων Λήμνου”, όπου και ξεναγήθηκε  στην έκθεση με παραδοσιακές φορεσιές από όλη την Ελλάδα. Ευχαριστούμε θερμά τις κ. Θελίνα Φιλίππου και κ. Φανή Λούγκλου για την άψογη συνεργασία και ξενάγηση μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου. Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Σ. Τσέτσερη και Θ. Λυμπέρη.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X