Κλείνουν για δύο εβδομάδες σχολεία, παιδικοί σταθμοί, σχολές και φροντιστήρια λόγω κορωνοϊού

0
Το κλείσιμο όλων των σχολείων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανελλαδικά ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας την Τρίτη 10 Μαρτίου ως μέτρο πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Από σήμερα Τετάρτη 11 Μαρτίου και για 14 μέρες κλειστά θα είναι όλα τα Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα, τα ΙΕΚ και οι σχολές. Μαζί με τα σχολεία κλειστά θα παραμείνουν και τα φροντιστήρια και οι εξωσχολικές εκπαιδευτικές δομές, όπως ζήτησε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως από τον ΕΟΔΥ.

Ο Υπουργός Υγείας είπε ότι θα ληφθεί ειδική μέριμνα για εργαζόμενους γονείς και τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τα μέτρα. Με έμφαση επανέλαβε ότι οι γονείς θα πρέπει να περιορίσουν τα παιδιά τους για να μειωθεί η διασπορά του ιού, έκανε λόγο για ατομική ευθύνη και είπε επί λέξη ότι «είναι η στιγμή που όλοι οι Έλληνες πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα».

Σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας για τις άδειες στους εργαζόμενους γονείς

Σε άδεια ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους γονείς προσανατολίζεται η κυβέρνηση σύμφωνα με πρόταση που συζήτησε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Το κόστος της άδειας θα επιμεριστεί ανάμεσα στις τρεις πλευρές, δηλαδή το κράτος, τον εργοδότη και τον εργαζόμενο ενώ δεν αποκλείεται να τεθεί και ηλικιακό όριο για τα τέκνα που έχουν οι εργαζόμενοι και θα χρειαστεί να τα επιβλέπουν αυτές τις δύο εβδομάδες. Πηγή

Η ανακοίνωση του Δήμου Λήμνου

Ο Δήμος Λήμνου ενημερώνει ότι η Kυβέρνηση, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό και κατόπιν εισήγησης της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Λοιμωξιολόγων, αποφάσισε την αναστολή – από αύριο, Τετάρτη 11 Μαρτίου και για τις επόμενες 14 ημέρες – της εκπαιδευτικής λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών μονάδων κάθε βαθμίδας, σε όλη τη χώρα.

Η απόφαση αυτή αφορά σε βρεφονηπιακούς-παιδικούς σταθμούς, σχολεία, ΙΕΚ, Πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια.

Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται άμεσα ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες του Δήμου που είναι γονείς ανηλίκων μαθητών και μαθητριών.

Τέλος, ο Δήμος Λήμνου, στο πλαίσιο των μέτρων προληπτικού χαρακτήρα, καλεί τους δημότες να ακολουθούν τις οδηγίες που έχουν ανακοινώσει το Υπουργείο Υγείας και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, για την προστασία των ίδιων και των οικογενειών τους και ιδιαίτερα των ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X