Για τη στοχοποίηση και σύλληψη του δημοσιογράφου Θρ. Αβραάμ στη Λέσβο

0
Δήλωση του Περιφερειακού Συμβούλου της Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά Νίκου Μανάβη για την σύλληψη του δημοσιογράφου Θράσου Αβραάμ:
Ξανά η δημοσιογραφία στο στόχαστρο

“Κύκλοι της δεξιάς και της ακροδεξιάς που εμπλέκονται σε σειρά επιθέσεων σε βάρος εργαζομένων, προσφύγων και αλληλέγγυων στην Μυτιλήνη έβαλαν στο στόχαστρο τους το δημοσιογράφο Θράσο Αβραάμ, προφανώς γιατί ενοχλούνται από τα άρθρα και τα ρεπορτάζ του στον ενημερωτικό ιστοχώρο “stonisi”. Η κινηματογραφικού τύπου σύλληψη και προσαγωγή του που σχεδιάστηκε και οργανώθηκε το βράδυ της Παρασκευής από την Αστυνομία και τους προαναφερόμενους κύκλους αποδεικνύει, για ακόμη μια φορά, ότι το κράτος και το παρακράτος στα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία.

Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε τις φραστικές και φυσικές επιθέσεις σε βάρος δημοσιογράφων, τις προηγούμενες εβδομάδες είχαμε σειρά ξυλοδαρμών εικονοληπτών και δημοσιογράφων από τα τάγματα εφόδου της δεξιάς και της ακροδεξιάς. Ορισμένα από τα περιστατικά αυτά αποσιωπήθηκαν με ευθύνη της κυβέρνησης και της αστυνομίας (βλέπε την περίπτωση του συνεργείου του ΤRT). Τώρα οι γνωστοί κύκλοι του παρακράτους και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους ξεκινούν ένα νέο κύκλο επιθέσεων σε βάρος των δημοσιογράφων.

Οι δημοσιογράφοι, οι εργαζόμενοι στις ΜΚΟ, το κίνημα αλληλεγγύης είναι ο νέος εσωτερικός εχθρός επειδή αντιστέκονται στην αντιπροσφυγική και πολεμοκάπηλη υστερία της κυβέρνησης και όλου του αστικού μπλοκ εξουσίας.

Η Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά στηρίζει τις ανεξάρτητες φωνές της δημοσιογραφίας, καταγγέλλει τις κάθε μορφής επιθέσεις του κράτους και του παρακράτους εναντίον της, και καλεί το λαό των νησιών του Αιγαίου με τους αγώνες του να ανατρέψει την αντιπροσφυγική πολιτική και τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς των Ελληνικών κυβερνήσεων και της Ελληνικής αστικής τάξης”.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ηπείρου-Πελοποννήσου-Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ). Στην ανακοίνωσή της η Ένωση σημειώνει:

«Δυστυχώς για πολλοστή φορά η δράση ακραίων αντιδημοκρατικών στοιχείων στην Λέσβο στοχοποιεί εργαζόμενους σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και αποπειράται εκ νέου να επιβάλλει μια ιδιότυπη λογοκρισία δια του εκφοβισμού.

Είναι αυτονόητο ότι οι προσπάθειες εκφοβισμού δεν θα έχουν αποτέλεσμα. Είναι ωστόσο απαραίτητο οι τοπικοί άρχοντες να αναλάβουν δράση έναντι αυτών των μεμονομένων στοιχείων και να αποδείξουν ότι η συντεταγμένη Πολιτεία δεν απειλείται και δεν ανέχεται, αλλά αντιστέκεται και αντιδρά αποτελεσματικά σε όσους επιχειρούν να την υποκαταστήσουν.

Καλούμε τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες ώστε να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα όλων όσοι στοχοποιούνται από την μειοψηφία των ακραίων και να διασφαλίσουν την ανεμπόδιστη άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος στη Λέσβο.»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X