Αρνητική στον ιό η νοσηλευόμενη ασθενής στο Νοσοκομείο Λήμνου

Τέλος στην αγωνία για το δήθεν ύποπτο κρούσμα στο Νοσοκομείο μας

0
Με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγη ώρα η συντονίστρια του τομέα υγείας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, κα. Αναγνωστοπούλου Θεοδώρα μας ενημερώνει ότι η νοσηλευόμενη ασθενής που χαρακτηρίστηκε ύποπτη για τον Covid-19 είναι αρνητική στον ιό ενώ ταυτόχρονα κάνει έκκληση τόσο για την αποφυγή διασποράς ψευδων ειδήσεων όσο και για την υπερπληροφόρηση καλώντας τον κόσμο να μείνει σπίτι.

Να θυμίσουμε ότι τις προηγούμενες μέρες δημιουργήθηκε έντονη ανησυχία σχετικά με το αν η εν λόγω ασθενής είχε προσβληθεί από τον ιό covid-19 καθώς επίσης και για τη διαδικασία αποστολής του δείγματος η οποία καθυστέρησε με αποτέλεσμα να επικρατεί έντονος προβληματισμός από τον κόσμο κάτι που σήμερα εξαλείφεται με την παρούσα ανακοίνωση.

διαβάστε την ανακοίνωση

Το αποτέλεσμα του εργαστηριακού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε σε νοσηλευόμενη ασθενή που χαρακτηρίστηκε ύποπτη για Covid-19 είναι αρνητικό και ως εκ τούτου η ασθενής αντιμετωπίζεται πλέον ως λοίμωξη του αναπνευστικού και όχι ως ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού.

   Παράλληλα, από το Γ.Ν.-Κ.Υ. Λήμνου συνεχίζονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες και προετοιμασίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου και την εξειδίκευσή τους από τα αρμόδια επιστημονικά όργανα του Νοσοκομείου.

    Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Η διασπορά ψευδών ειδήσεων είναι ίσως χειρότερη και από τη διασπορά του ιού. Η υπερπληροφόρηση, ιδίως για διαδικαστικά θέματα, ενέχει σημαντικούς κινδύνους, και δεν βοηθάει ούτε το Νοσοκομείο, που είναι στην εμπροσθοφυλακή αυτής της κρίσης, ούτε και τον κόσμο.

    Το Νοσοκομείο θα ενημερώνει υπεύθυνα είτε για τα αποτελέσματα των εξετάσεων που χρήζουν δημοσιοποίησης είτε για λοιπές ενέργειες που αφορούν το κοινό.

    Εν τω μεταξύ, ας βοηθήσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους ΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΠΙΤΙ.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X