Κινητοποίηση για την ενίσχυση και θωράκιση του Νοσοκομείου Λήμνου

0
Κρατώντας στα χέρια το πανό στην είσοδο του νοσοκομείου με σύντομες τοποθετήσεις στα ΜΜΕ επανέλαβαν τα αιτήματα για στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας και όλες τις διεκδικήσεις που μέσα σε συνθήκες πανδημίας είναι επίκαιρες όσο ποτέ.
γράφει η Μαρία Κατσάνου

Ο κ. Κατσιγιανόπουλος, πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών, τόνισε “Σήμερα είμαστε δέκα εκπρόσωποι σωματείων λόγω συνθηκών, όμως έχουμε αποδείξει στο παρελθόν πως μπορούμε να κάνουμε μεγάλες συγκεντρώσεις για τα θέματα της υγείας. Είναι η ώρα της ευθύνης! Όχι μόνο της ατομικής, την οποία ο κάθε πολίτης καλείται να αναλάβει. Ούτε μόνο της συλλογικής, την οποία φορείς και συλλογικότητες καλούνται να διαχειριστούν. Αλλά κυρίως της πολιτικής ευθύνης. Της ευθύνης απέναντι στην υγεία του λαού. Της ευθύνης ενίσχυσης και πολιτικής θωράκισης του ΕΣΥ. Της αύξησης της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία. Της ανάδειξης της δημόσιας υγείας σε προτεραιότητα για τι αύριο”.

Ο πρόεδρος του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ κ. Κώστας Μαδυτινός, επανέλαβε αυτά που τα σωματεία πάντα διεκδικούσαν και συνεχίζουν να ζητούν επιτακτικά και σήμερα λόγω των έκτακτων συνθηκών, μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών. Πλήρης στελέχωση και εξοπλισμός του Νοσοκομείου, με ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ, καθώς και προμήθειας αναπνευστήρων.

Ο κ. Μαδυτινός επανέλαβε την βασική θέση των σωματείων το κράτος να προχωρήσει στη πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Τονίστηκε πως με τα μέσα που σήμερα υπάρχουν και με τα επιπλέον που θα έρθουν, είναι εφικτό εκ των εν όντων να δημιουργηθεί ΜΑΦ (ΜΟΝΑΔΑ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ) στο νοσοκομείο μας.

Επιδόθηκε ψήφισμα στη διοίκηση με τα αιτήματα, ο κ. Κουμελάς αναπληρωτής διοικητής ενημέρωσε για τα μέσα που διαθέτει το νοσοκομείο μας αυτή τη στιγμή. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπάρχει ένας αναπνευστήρας και αναμένονται ακόμη δυο (2) από την Περιφέρεια Β.Α τις επόμενες ημέρες. Επανέλαβε πως μέχρι τέλος Απρίλη θα αναλάβουν οι τέσσερις (4) γιατροί ενώ το νοσηλευτικό προσωπικό έχει έρθει στο νοσοκομείο και αναμένουν το παραϊατρικό προσωπικό.

Παρούσα και η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου

Με τη συμμετοχή εκπροσώπου της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου πραγματοποιήθηκε συμβολική κινητοποίηση στο Νοσοκομείο της Λήμνου από σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα του νησιού. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ ενώνουμε τη φωνή μας με τους υγειονομικούς όλης της χώρας και διεκδικούμε μαζί τους:

📌Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών σε όλη τη χώρα και στο Νοσοκομείο Λήμνου, το ιατρείο Μύρινας του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ), το πολυϊατρείο Μούδρου.
📌Πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
📌Να δημιουργηθούν και να λειτουργήσουν κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ και στο νοσοκομείο Λήμνου. Προμήθεια του νοσοκομείου με αναπνευστήρες για την άμεση αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.
📌ΜΑΠ – Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X