Ενημερωτικό φυλλάδιο για τον κορονοϊό από την Περιφέρεια

0
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας στα πλαίσια των ενεργειών και των αποφάσεων που έχουν ληφθεί σε σχέση με την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊου και την εξασφάλιση της υγείας των πολιτών, προχώρησε στην έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου με Γενικές Πληροφορίες και Οδηγίες και με βασικό σύνθημα “Δεν φοβόμαστε – Προστατευόμαστε – Ασπίδα μας, η Γνώση”.

Το φυλλάδιο απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και επικεντρώνεται σε θέματα οδηγιών υγιεινής, κοινωνικής αποστασιοποίησης και καλής σωματικής και ψυχικής υγείας. Επιπλέον περιέχονται οδηγίες σε σχέση με τα συμπτώματα της λοίμωξης, το τι είναι ο κορωνοϊός και κυρίως στο τι ενέργειες πρέπει να κάνουμε.

Ηλεκτρονικής πρόσβαση: https://www.pvaigaiou.gov.gr/dyn/newspdf/fylladio_odhgiwn041520102043.pdf

Με στόχο την καλύτερη και πληρέστερη πληροφόρηση των πολιτών η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ανακοινώνει την εγκατάσταση τηλεφωνικού κέντρου όπου οι πολίτες θα μπορούν να απευθύνονται και να ζητούν διευκρινίσεις σε σχέση με το ζήτημα του κορωνοϊού.

Στις προσεχείς ημέρες στις γραμμές κλήσεων θα υπάρχουν ειδικευμένοι γιατροί και ψυχολόγοι οι οποίοι σε συνεργασία με τους φορείς θα απαντούν σε σχετικά ερωτήματα. Ο αριθμός κλήσεων του τηλεφωνικού κέντρου είναι  2251200300 και θα ακολουθεί ηχογραφημένο μήνυμα. Στην πλήρη ανάπτυξη του τηλεφωνικού κέντρου η λειτουργία του θα είναι επί 24ώρου βάσεως.

Οι εθελοντές έχουν εκπαιδευτεί από ειδικευμένους γιατρούς και ψυχολόγους, επίσης μέλη των παραπάνω Εθελοντικών οργανώσεων και θα βρίσκονται στα σημεία ελέγχου των οχημάτων, όσο αυτά διαρκούν, καθοδηγούμενοι από τον εκάστοτε εντεταλμένο Αξιωματικό.

Η παρουσία των εθελοντών είναι βαρύνουσας σημασίας διότι αποδεικνύει για ακόμα μια φορά την διάθεση για προσφορά στις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας και καταδεικνύει οτι το πρόβλημα του κορωνοϊού μας αφορά όλους.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας πιστεύουν σθεναρά οτι η συνεργασία αυτή θα προχωρήσει ακόμα περισσότερο σε θέματα διαχείρισης κρίσεων και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών με στόχο την δημόσια ασφάλεια και την προστασία της περιουσίας των συμπολιτών μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X