Αλέξης Τσίπρας για Γιώργο Πιαντέ: “Ένας καλός φίλος, πιστός σύντροφος, και αφοσιωμένος συνεργάτης”

Με ένα συγκινητικό μήνυμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποχαιρέτησε το Γιώργο Πιαντέ

0

Με μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αποχαιρέτησε με το δικό του τρόπο τον πολυαγαπημένο Γιώργο Πιαντέ, ένα καλό φίλο, πιστό σύντροφο και αφοσιωμένο συνεργάτη όπως χαρακτηριστικά σημειώνει,. ο οποίος σήμερα το πρωί έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο, καταλαμβάνοντας μια θέση στη γειτονιά των αγγέλων.

 

To μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα

Ένας καλός φίλος, πιστός σύντροφος, και αφοσιωμένος συνεργάτης, ο Γιώργος Πιαντές, έφυγε σήμερα από κοντά μας.

Σεμνός, απίστευτα εργατικός, βρισκόταν πίσω από κάθε δημόσια εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, οργανώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την επαφή μας με τους πολίτες, αλλά και δίνοντας ένα παράδειγμα ανιδιοτέλειας, αφοσίωσης και επιμονής.

Στρατεύτηκε από μικρός στην υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης, από τις γραμμές του ΚΚΕ, και αργότερα από τις γραμμές του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ. Στάθηκε όρθιος σε όλες τις δυσκολίες, έτοιμος πάντα να προσφέρει χωρίς ποτέ να διεκδικεί, όχι μόνο ανταμοιβή, αλλά έστω και αναγνώριση.

Ο Γιώργος ήταν το βαρόμετρο της δυναμικής μας σε κάθε περιοδεία, σε κάθε εκλογική εξόρμηση. Ήξερε με εντυπωσιακή ακρίβεια να εκτιμά τον αριθμό των συγκεντρωμένων σε κάθε εκδήλωση, να πιάνει τον παλμό της κοινωνίας, να προβλέπει το μέγεθος των συγκεντρώσεών μας από πόλη σε πόλη.

Από το 2009, που συνόδευε κάθε βήμα μου, σπάνια έπεφτε έξω στις εκτιμήσεις του. Ακόμη και για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Μόνη φορά που ξεγελάστηκε, ήταν με τις πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις μας, στις τελευταίες ευρωεκλογές. Και αμέσως μετά, όταν έκοψε το κάπνισμα και πίστεψε ότι θα ξεμπέρδευε με τον κόμπο που ένιωθε καιρό στο στήθος και τον ταλαιπωρούσε.

Ο Γιώργος το πάλεψε, με πείσμα και αξιοπρέπεια, όπως πάντα, μέχρι την τελευταία στιγμή. Και πάντοτε η σκέψη του, ακόμη και τις πιο δύσκολες ώρες, ήταν εδώ. Στον ΣΥΡΙΖΑ και στους κοινωνικούς αγώνες.

Μας λείπει ήδη πολύ και θα μας λείψει ακόμη περισσότερο, όταν θα βγούμε από τα σπίτια μας, και αρχίσουμε να οργανώνουμε τους νέους αγώνες μας.

Θα είναι πάντα μαζί μας.

Καλό σου ταξίδι σύντροφε!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X